Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Να προκριθεί η ανυπότακτη στάση ζωής

Την Κυριακή στο γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Ιλίου οι αγώνες που διοργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, αντιπαλεύοντας κάθε προσπάθεια ποδηγέτησης που στήνει η κυρίαρχη τάξη για «να τους βάλει στο χέρι», καλεί τους εργαζόμενους και άνεργους νέους η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ μέσα από τις εκδηλώσεις που οργανώνει ενάντια στα ναρκωτικά, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή 2 του Απρίλη, με το τουρνουά ποδοσφαίρου. Στο τουρνουά, το οποίο θα αρχίσει στις 10 π.μ., στο γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Ιλίου (λεωφόρος Χασιάς 130), θα συμμετάσχουν: Οι ομάδες των Επιτροπών Νέων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου, του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Πειραιά και του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Επίσης, οι ομάδες από τις Θεραπευτικές Κοινότητες ΝΟΣΤΟΣ, ΣΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΒΑΣΗ, των Σπουδαστών από το ΤΕΕ του ΟΑΕΔ της Παλλήνης και η ομάδα «Καφέ 3». Στο χώρο θα υπάρχει περίπτερο της Ομάδας Γονέων της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΣΤΡΟΦΗ».

Κάθε πρωτοβουλία μέσα απ' την οποία επιδιώκεται η ενημέρωση της νεολαίας για την τοξικοεξάρτηση και την απεξάρτηση δυναμώνει τους θεραπευόμενους, «δυναμώνει το κίνητρό τους. Καταλαβαίνουν ότι σ' αυτό που κάνουν δεν είναι μόνοι τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων στον «Ρ» η Αννα Μαΐσογλου, κοινωνική λειτουργός στη Θεραπευτική Κοινότητα «18 ΑΝΩ».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ αποτελεί απάντηση σε όσους ευθύνονται για τον αποκλεισμό των νέων απ' το δικαίωμα στην άσκηση, για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. «Δε δίνουν ευκαιρίες σ' όλα τα παιδιά να εκφραστούν σ' αυτό τον τομέα... Τα παιδιά δεν έχουν αθλητικούς χώρους στις γειτονιές... Δημιουργείται η επικινδυνότητα της ματαίωσης για πολλούς», αφού καλλιεργείται ο ανταγωνισμός, κυριαρχούν ζητήματα, π.χ., για «το τι μάρκα παπούτσι φορά κανείς», σημειώνει η κοινωνική λειτουργός. Αυτός ο αποκλεισμός μπορεί να συμβάλει στο γενικότερο αποκλεισμό ενός νέου, ακόμα και στην «παγίδευσή» του στη μάστιγα των ναρκωτικών, καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ