Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος

Στο εργοστάσιο περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης

«Στα τελεσίγραφα της εταιρίας να απαντήσετε με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα σας, με ένταση των κινητοποιήσεων και να ξεκαθαρίσετε πως δε διαπραγματεύεστε το δικαίωμά σας στη δουλιά. Συζητάτε μόνο την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου που θα εξασφαλίζει το σύνολο των εργασιακών θέσεων. Καμία υποχώρηση, καμία συζήτηση για απολύσεις, μείωση προσωπικού, καμία συζήτηση για "μερική" ή "ορθολογική" λειτουργία του εργοστασίου που ουσιαστικά σημαίνει σταδιακό κλείσιμο του εργοστασίου».

Αυτό το κάλεσμα μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης στους εργαζόμενους της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε χτες, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ του ΚΚΕ και στελεχών του ΠΑΜΕ. Λίγο νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να μεταβούν μαζικά στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απρίλη, ημέρα που συνεδριάζει το ΔΣ της ΒΦΛ για να επανεξετάσει το θέμα λειτουργίας ή μη του εργοστασίου.

Ο Α. Τζέκης, κάλεσε τους εργαζόμενους να βρεθούν αποφασιστικά στο πλάι των ταξικών δυνάμεων που δίνουν τη μάχη συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, τραπεζιτών, βιομηχάνων. Να μην επιτρέψουν να θυσιαστεί κανένα εργασιακό δικαίωμα στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας. Προέτρεψε, να βάλουν στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ που υπηρέτησαν και υπηρετούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο των εργοστασίων λιπασμάτων (Δραπετσώνα, Πτολεμαΐδα). Ενα δρόμο που συνεχίζεται σήμερα με το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, και αύριο με το εργοστάσιο της Καβάλας.

«Εχετε τη δύναμη. Με τον αγώνα σας μπορείτε να εμποδίσετε τα σχέδιά τους. Να βγάλετε όμως και πολιτικά συμπεράσματα. Και όταν θα έρθουν οι εκλογές κάντε τη δική σας απογραφή. Δείτε ποιος και γιατί κλείνει τα εργοστάσια, γιατί σας αφαιρεί το δικαίωμα στη δουλιά, γιατί η ακρίβεια είναι στα ύψη, γιατί δεν έχετε χρήματα να σπουδάσετε τα παιδιά σας, γιατί σας αναγκάζουν να δανείζεστε από τις τράπεζες. Αν δώσετε την απάντηση σύμφωνα με το συμφέροντά σας, τότε θα βρεθούμε μαζί και στην κάλπη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ...ανταγωνισμός θα κρίνει την τύχη τους (2008-11-29 00:00:00.0)
Μείωση 68% του προσωπικού με προοπτική το κλείσιμο (2006-07-29 00:00:00.0)
Επικίνδυνοι εργατοπατέρες (2006-04-21 00:00:00.0)
Ψευτοαντιπαράθεση κοροϊδίας των εργαζόμενων (2006-04-08 00:00:00.0)
Οι «φίλοι» - νεκροθάφτες της λιπασματοβιομηχανίας (2006-02-07 00:00:00.0)
Με τις ευλογίες της κυβέρνησης (2006-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ