Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΕ
Μείωση 68% του προσωπικού με προοπτική το κλείσιμο

«Καμία απόλυση, καμία εθελούσια, καμία μετάθεση και πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου», ζητά το ΠΑΜΕ

Χτες το απόγευμα, η «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ΑΕ» ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει «εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης και επαναλειτουργίας» του εργοστασίου της στη Θεσσαλονίκη.

Το «εναλλακτικό σχέδιο» περιλαμβάνει μείωση του προσωπικού σε 120 εργάτες από 380 που είναι σήμερα. Οι υπόλοιποι 260 είτε θα συνταξιοδοτηθούν πρόωρα είτε θα πάνε να δουλέψουνε στο εργοστάσιο Λιπασμάτων της Καβάλας.

Το ΔΣ της εταιρείας δηλώνει ξεκάθαρα ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση για να έχει προοπτική στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού» και ζητάει από τους εργαζόμενους των Λιπασμάτων να υποχωρήσουν. Το Σωματείο Εργαζομένων Εργοστασίων Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης δηλώνει την αντίθεσή του στην απόφαση της εταιρείας.

Ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ επισημαίνει σχετικά: «Ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση μέσω της εταιρείας ήταν αναμενόμενος. Το σενάριο για επαναλειτουργία και τελικά κλείσιμο του εργοστασίου ήταν προαποφασισμένο από την κυβέρνηση. Εδώ και μήνες έπαιζε το παιχνίδι της με αόριστες υποσχέσεις για "ορθολογική" λειτουργία. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να πούνε "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω". Ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιπάσματα περνάει σε νέα φάση, όπου το μήνυμα που θα δώσουμε προς κάθε κατεύθυνση θα είναι ένα: Πλήρης επαναλειτουργία του εργοστασίου, καμία απόλυση, καμία εθελούσια, καμία μετάθεση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ