Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντίσταση στην αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση

Από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση τον Απρίλη του 2006
Από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση τον Απρίλη του 2006
Την ανελέητη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι μέσα κι έξω απ' τη χώρα μας καταδικάζει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στους ΟΤΑ Αττικής τονίζοντας πως επιβάλλεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πλουτοκρατία και στους πολιτικούς της υπηρέτες που απειλούν διαρκώς το δικαίωμα των εργαζομένων σε μια ζωή με ειρήνη και δικαιώματα.

Καταδικάζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εκφραστεί με κάθε τρόπο αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, η Επιτροπή τονίζει πως «οι εργαζόμενοι στη χώρα μας βιώνουν έναν άλλο καθημερινό πόλεμο στους χώρους δουλιάς που έχουν κηρύξει το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες». Για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, πέρα από τις απολύσεις συμβασιούχων, τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων, την εργασία με μερική απασχόληση, βασικές εξελίξεις που θα εντείνουν την επίθεση εναντίον τους είναι οι εξής:

  • «Ο νέος Δημοτικός Κώδικας και οι συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα σε όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες του δήμου.
  • Η προσπάθεια εφαρμογής του ωραρίου 7.30 - 4.30 με την οποία επιδιώκουν ουσιαστικά να οδηγηθούν ως Δημόσιοι Υπάλληλοι σ' ένα ευέλικτο εργασιακό ωράριο πολλαπλών μορφών προσαρμοσμένο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και ανταγωνιστικότητας.
  • Η ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων με την ψήφιση της τροπολογίας Νόμου της ΝΔ για την εφαρμογή του 2039/02 (Ν. ΡΕΠΠΑ), με τον αποχαρακτηρισμό ειδικοτήτων στα ΒΑΕ και την αλλαγή υπολογισμού σύνταξης αντί του 80% του τελευταίου Μισθού στο 70% του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας».

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε αγωνιστική δράση μέσα από κάθε σωματείο, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και ενάντια στις δημοτικές αρχές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ που «συναινούν στις αντιλαϊκές επιλογές στην ΤΑ». Με στόχο την αγωνιστική συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων, το γενικότερο συντονισμό με τους εργαζόμενους από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέσα από τον ταξικό πόλο και τη γραμμή του ΠΑΜΕ. «Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μας τους εργαζόμενους να δείξουμε τη δύναμή μας μαυρίζοντάς τους όπως και αυτοί μαυρίζουν τόσα χρόνια τη ζωή μας», καταλήγει η Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ