Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΙΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στο μετερίζι του ταξικού αγώνα ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία που θρέφει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στους Δήμους Θιναλίων και Εσπερίων της Κέρκυρας πραγματοποιώντας 48 απεργία σήμερα και αύριο διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

«Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εκφράζουν μέσα από τα προβλήματα που βιώνουν την αγανάκτησή τους. Είναι ανάγκη να βγουν πολιτικά συμπεράσματα για τις δυνάμεις εκείνες που τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και στην ΤΑ στηρίζουν άμεσα και έμμεσα την πολιτική εξουσία που τροφοδοτεί την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία» δήλωσε εκ μέρους της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Κουλούρης.

«Το κλίμα είναι θετικό, υπάρχει αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων παρά την επιχείρηση τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι λένε ηχηρό όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους», σημείωσε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Το θέμα στη Βουλή

Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας εξαιτίας της ασυδοσίας των ξενοδόχων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ασυλία που τους παρέχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής με Ερώτησή τους για τους υπουργούς Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη και Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα αυθαιρεσιών και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να μπει φραγμός στην ασύδοτη δράση των ξενοδόχων και για την προστασία των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση της εκμετάλλευσης στα ξενοδοχεία (2014-08-13 00:00:00.0)
Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα (2014-07-31 00:00:00.0)
Κατεβαίνουν στο δρόμο στις 7 Ιούλη (2005-06-28 00:00:00.0)
Πλήρης ασυδοσία στα ξενοδοχεία (2003-10-04 00:00:00.0)
Καθεστώς ασυδοσίας (1997-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ