Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Καθεστώς ασυδοσίας

Αποκαλυπτικές καταγγελίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σε συσπείρωση και ενωτικούς αγώνες καλεί η ΝΕ του ΚΚΕ

Καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα έχουν επιβάλλει οι μεγαλοξενοδόχοι της Κέρκυρας. Πετούν στο δρόμο εξειδικευμένο προσωπικό με προϋπηρεσία 15-20 χρόνων, καταπατούν το ωράριο, δεν εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις, δίνουν άδειες άνευ αποδοχών, εντατικοποιούν ξέφρενα τους ρυθμούς εργασίας.Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας,στα CORFU HOLIDAY,KERKYRA GOLF,στα ξενοδοχεία Ρίζου,Αλεξίου και σε άλλες τουριστικές μονάδες, οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να παίρνουν, παράνομα, άδειες άνευ αποδοχών. Στη μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων έχει μειωθεί πάρα πολύ το προσωπικό, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών και την εντατικοποίηση, πχ σε κάθε καμαριέρα αντιστοιχούν 25 δωμάτια, σε κάθε σερβιτόρο 75 κουβέρ κλπ.

Τρανταχτό παράδειγμα προκλητικότητας - επισημαίνει - αποτελούν τα ξενοδοχεία Ρίζου, όπου ο εργοδότης αναγκάζει το προσωπικό να εργάζεται χωρίς πληρωμή και ένσημα στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, απολύει εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσίας γιατί είναι συνδικαλισμένοι, δεν τηρεί καταστάσεις, ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες.

Ο Σύνδεσμος επιρρίπτει ευθύνες στα αρμόδια όργανα του κράτους που αδιαφορούν και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζομένων και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Το παραπάνω απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς, έφεραν προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας,οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας,όμως νομάρχης και πρόεδρος του συμβουλίου, αρνήθηκαν να συζητηθεί!

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων απ' τους ξενοδόχους, αποκαλύπτοντας ότι οι επιχειρήσεις εκείνες που επιβάλλουν ακραίες αντεργατικές συμπεριφορές έχουν και τη μεγαλύτερη πληρότητα σε τουρίστες (80-90%). Ετσι το επιχείρημά τους για τουριστική τάχα κρίση, είναι εκ του πονηρού.

Καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να αναπτύξουν ενωτικούς αγώνες, αλλά παράλληλα να βγάλουν και τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα. Τονίζει, επίσης την ανάγκη κοινής δράσης με τους μικροεπαγγελματίες του τουρισμού, που και αυτοί θίγονται από την ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων και των πολυεθνικών.

Η παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής θορύβησε τους ξενοδόχους, που διά του προέδρου τους, κ. Μπράμου κατηγόρησαν τον γραμματέα της ΝΕ για συκοφάντηση του κερκυραϊκού τουρισμού, ενώ ο πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων, Ρίζος, απείλησε με μήνυση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ