Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κανένα άλλοθι στην αντεργατική επίθεση

Ομιλία του γγ της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκου, στο Ηράκλειο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Σκληρή γλώσσα κατά του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" και της πολιτικής των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ χρησιμοποίησε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αλλά και της ομιλίας τους σε συγκέντρωση που οργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της ΕΣΑΚ,στην αίθουσα του ΕΚ Ηρακλείου, ο Γ. Μαυρίκος κατηγόρησε την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι "η ΓΣΕΕ με απόφαση της πλειοψηφίας της, δηλαδή των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ), έλαβε θέση συμβιβαστική, υποτακτική και συναινετική, που ουσιαστικά διευκολύνει την εργοδοσία και την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αποφάσεις της".

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως τόνισε ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, "θα έπρεπε να καταδικάσει τον "κοινωνικό διάλογο", όπως κάνουν οι ταξικές δυνάμεις σήμερα και να μη νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στην αντιλαϊκή της πολιτική".

Ο Γ. Μαυρίκος,κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις της ΓΣΕΕ "να αποσυρθούν από το στημένο αυτό παιχνίδι, που είναι σε βάρος των εργαζόμενων". Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρόσθεσε, "πρέπει να οργανώσει την αντίστασή του. Μια αντίσταση, που πρέπει να "ξεδιπλώσει" τα αιτήματα των εργαζομένων, ταυτόχρονα με την υπεράσπιση των κατακτήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ