Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Συγκέντρωση κατά της συρρίκνωσης

Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης του κλάδου του μετάλλου, διοργανώνουν, αύριο Πέμπτη στις 7μμ στην πλατεία Κάνιγγος, 15 σωματεία εν ενεργεία μεταλλεργατών και συνταξιούχων από την περιοχή της Αττικής. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου - επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση - είτε κλείνουν, είτε συρρικνώνονται, είτε ιδιωτικοποιούνται και οδηγούνται στην κατάρρευση, όπως στα ναυπηγεία, στη "Χαλυβουργική", στις αμυντικές βιομηχανίες. Η κατάσταση αυτή έχει αντίκτυπο και στις μικρότερες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες του κλάδου, που λειτουργούν δορυφορικά.

Τονίζουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει πιστά τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αρνείται να χαράξει κλαδική πολιτική, ενώ με το διαβόητο "κοινωνικό διάλογο" επιχειρεί να παγιδεύσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε μια διαδικασία συνενοχής για να αφαιρέσει κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση - υπογραμμίζουν - η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΜ δεν παίρνει πρωτοβουλία για το συντονισμό και την ανάπτυξη της δράσης, αλλά αντίθετα βάζει πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά σχέδια.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτή την αντεργατική πολιτική, να παλέψουν ενάντια στη διάλυση του κλάδου και στην κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ