Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
στις αντιλαϊκές πολιτικές

Εκτιμήσεις για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της κυβερνητικής πολιτικής και τις συνέπειές της στους εργαζόμενους

  • Θετικές διεργασίες σημειώνονται μέσα στο λαό. Η άρχουσα τάξη και οι εκφραστές της ανησυχούν. Επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε ανώδυνους δρόμους. Ταυτόχρονα, εντείνουν την κρατική καταστολή και την αυταρχική θωράκιση του κράτους, με ψήφιση νόμων τύπου Σένγκεν.
  • Η λεγόμενη αναθεώρηση του Μάαστριχτ μετά το Αμστερνταμ γίνεται σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Ο ελληνικός λαός θα βγει διπλά και τριπλά χαμένος από την πορεία προς την ΟΝΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δρομολογεί νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Οι εργαζόμενοι έχουν να κάνουν με τη χειρότερη και πιο επιθετική κυβέρνηση της τελευταίας 20ετίας!
  • Σήμερα χρειάζεται αντίσταση και αντεπίθεση εφ' όλης της ύλης στην κυβερνητική πολιτική. Τέρμα στα προνόμια και την εξουσία των λίγων. Φτάνει πια η ανοχή στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια. Κυβερνήσεις που κινούνται μέσα στην ίδια στρατηγική δεν μπορούν να εγγυηθούν λύσεις φιλολαϊκές. Μόνο μια εξουσία που θα εκπροσωπεί πραγματικά τα λαϊκά συμφέροντα μπορεί να ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο ριζικών αλλαγών.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ