Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξόρμηση στο γκέτο της ΕΤΜΑ

Το "νόμο της σιωπής", που συνεχίζει να βασιλεύει στο γκέτο της ΕΤΜΑ,έσπασαν χτες συνδικαλιστές της ΤΕ Αθήνας της ΕΣΑΚ.Εκεί που 17 χρόνια πριν η Σωτηρία Βασιλακοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή, δολοφονημένη από τους τραμπούκους της επιχείρησης, από εκεί οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ έκαναν την αρχή με το μοίρασμα ανακοινώσεων, "για να δοθεί ένα τέλος στα τερατουργήματα που γίνονται σ' αυτό το μεσαιωνικό γκέτο",όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "η εργοδοσία αποθρασυνόμενη από την κυβερνητική κάλυψη και την κάλυψη του εργοδοτικού συνδικαλισμού και έχοντας φοβισμένους και τρομοκρατημένους τους εργάτες, περνάει σε νέα επίθεση για να αφαιρέσει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι, επικαλούμενη την κρίση που τάχα περνάει το εργοστάσιο, κάλεσε τους εργαζόμενους σε νέες θυσίες. Προχωράει στη μείωση του προσωπικού, στις άδειες άνευ αποδοχών, μετέθεσε τεχνίτες σε βοηθητικές δουλιές, αυξάνει τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης και την πληρωμή τους με απλό ημερομίσθιο. Με τον τρόπο αυτόκατάργησε το 8ωρο - το 40ωρο,μειώνει τις κανονικές άδειες. Οποιος αρνηθεί να υπακούσει, παίρνει το δρόμο της απόλυσης".

"Για να καλυφθεί η δουλιά όσων απολύθηκαν", συνεχίζει η ανακοίνωση, "εντατικοποιούν την εργασία και από 7-8 μηχανές που δούλευαν πριν οι εργαζόμενοι, τώρα αναγκάζονται να δουλεύουν 20! Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, η αυξημένη θερμοκρασία των 40 βαθμών, σε συνδυασμό με τις διάφορες χημικές ουσίες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα...".

"Δεν είστε μόνοι σας, δίπλα σας είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και όλοι οι εργαζόμενοι", τονίζεται στην ανακοίνωση. Και καταλήγει: "Ενωθείτε μαζί τους, γραφτείτε στα κλαδικά σωματεία που σας καλύπτουν. Δεν υπάρχει έλεος από την εργοδοσία. Οσο περισσότερο μαζεύετε την πλάτη, τόσο πιο δυνατά θα έρχονται τα χτυπήματα. Τίποτα και ποτέ δε χαρίστηκε στους εργάτες, τα πάντα καταχτήθηκαν με αγώνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ