Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Πλήρης ασυδοσία στα ξενοδοχεία

Περιοδεία της ΝΕ του ΚΚΕ σε ξενοδοχεία της πόλης.

Σε σκληρές συνθήκες εντατικοποίησης εργάζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των ξενοδοχείων «ΧΑΝΔΡΗΣ» στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου (Απρίλης έως Οκτώβρης) για 101 με 105 ένσημα, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν το επίδομα της ανεργίας του χειμώνα από τον ΟΑΕΔ. Η κατάσταση αυτή, που επικρατεί σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία του νησιού, διαπιστώθηκε σε περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Γ. Κουλούρη. Συζήτηση έγινε, επίσης, για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής των ξενοδοχοϋπαλλήλων, εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας, της ακρίβειας της υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων και της έλλειψης προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοτική ασυδοσία, για τα οποία η κυβέρνηση φέρει σοβαρή ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα, στα οποία έχει φέρει τη ζωή των ίδιων αλλά και των παιδιών τους. Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΕ ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για φιλολαϊκή πολιτική και διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΝ που στηρίζουν την ίδια πολιτική και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, το μοναδικό πολιτικό κόμμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Στα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τις συνθήκες εργασίας και τα αιτήματα των συνεπών ταξικών δυνάμεων του κλάδου αναφέρθηκε το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Ν. Λεήσος μιλώντας στο «Ρ». Οπως σημείωσε, χαρακτηριστικά, μέσα σε δύο μέρες τον Οκτώβρη έχουν δηλωθεί στον ΟΑΕΔ 1.000 απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων! Φαίνεται, συμπλήρωσε, ότι τους απέλυσαν πριν ακόμα λήξει η σεζόν, για να δουλέψουν, όσο καιρό μένει, με λιγότερο προσωπικό παρά το ότι αυτή την περίοδο η μείωση του τουρισμού δεν είναι πολύ μεγάλη.

Τα τελευταία 10 χρόνια που το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 50%, πρόσθεσε, παρατηρείται μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ενώ η κλοπή δεδουλευμένων και ενσήμων, οι παράνομες απολύσεις, η ανασφάλιστη εργασία και η τρομοκρατία είναι στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής των ξενοδόχων έναντι των εργαζομένων.

Μοναδική ελπίδα για να αλλάξει η κατάσταση, κατέληξε, είναι να αγωνιστούν οι εργαζόμενοι για την ανατροπή αυτής της αρνητικής κατάστασης, τόνισε ο Ν. Λεήσος και κάλεσε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να συμμετέχουν στις μαζικές αγωνιστικές διαδικασίες που οργανώνει το σωματείο, όπως και στο συλλαλητήριο που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ