Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ

«ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ» ΤΕΛΟΣ: «Κανένα περιθώριο για νέες παροχές και αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο δεν αφήνει ο προϋπολογισμός του νέου έτους (εγκρίθηκε χτες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή), αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το "κοινωνικό πακέτο" απορροφούν σημαντικό μέρος των δαπανών. Συνολικά τα έξοδα ανέρχονται σε 42,5 δισ. ευρώ και τα έσοδα σε 41,4 δισ. ευρώ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες καταλήγουν, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του τακτικού προϋπολογισμού, 4,1 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 2 δισ. ευρώ θα απορροφήσουν από τις τακτικές δαπάνες οι εξαγγελθείσες παροχές» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: «Υπό πίεση η κυβέρνηση επικαλούμενη τις έκτακτες συνθήκες της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αναγνώρισε κάποια διεύρυνση των ελλειμμάτων στο 1,2% του ΑΕΠ, αλλά και πάλι το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2004 μοιάζει εικόνα μαγική. Οι προβλέψεις για τα κονδύλια υπονομευμένες από την αναξιοπιστία των φετινών επιδόσεων, που τελούν υπό συνεχή αναθεώρηση, δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη γενικευμένη αίσθηση της ωραιοποίησης και της απόκρυψης των πραγματικών εξελίξεων στα δημόσια οικονομικά». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

(ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ) ΠΡΟΤΡΟΠΗ...«Νέα προτροπή του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη προς τους υπουργούς να απορρίπτουν ανεδαφικά και υπερβολικά αιτήματα από κλάδους εργαζομένων. Διατυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στον προϋπολογισμό, και ο κ. Σημίτης επέμενε ιδιαίτερα στην απόρριψη των αιτημάτων επί τη βάσει παλαιότερης εκτίμησής του - στο Εκτελεστικό Γραφείο - ότι τυχόν αποδοχή τους θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας». (Γ.Παπαχρήστος - ΝΕΑ)

ΕΥΧΕΣ...«Μια κυβέρνηση, ωστόσο, της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να καταπνίξει την κοινωνική της ευαισθησία και να μην ανταποκριθεί στα αιτήματα των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Θα επικριθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά καλώς πράττει. Πάντως, οι πολίτες θα εύχονταν να γίνονται πιο συχνά εκλογές, για να καταρτίζονται "αναπτυξιακοί" προϋπολογισμοί με ικανοποιητικές δόσεις παροχών». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ