Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Τίποτα» για τους εργαζόμενους

Παχιά λόγια και ισχυρές δόσεις δημαγωγίας, αλλά καμία δέσμευση, επιφύλαξε στους εργαζόμενους ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι επιζητεί την υφαρπαγή της ψήφου τους και «εν λευκώ» εντολή διακυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε χτες το βράδυ σε συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΑΚΕ αλλά φρόντισε να μην κάνει την παραμικρή αναφορά στα αιτήματα των εργαζομένων και, πολύ περισσότερο, να μην πάρει καμία ευθεία θέση. Επικαλέστηκε γι' αυτό το γνωστό παραμύθι ότι σε προεκλογική περίοδο δε δίνει «ανεδαφικές υποσχέσεις», γιατί κάτι τέτοιο είναι παλαιοκομματική τακτική, ενώ η επιδεικτική περιφρόνηση των λαϊκών αναγκών είναι «μοντέρνα πρακτική»...

Ο Κ. Καραμανλής περιορίστηκε να απαριθμήσει τηλεγραφικά τους χιλιοειπωμένους δείκτες γύρω από την Παιδεία, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, κ.ά. μόνο και μόνο για να επισημάνει την ανάγκη της «νέας οικονομικής πολιτικής», την οποία αν και σκόπιμα και παραπλανητικά περιγράφει με συνθήματα και «άξονες», δεν μπορεί να αποκρύψει τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της (άνοιγμα όλων των αγορών στον ανταγωνισμό, μείωση φορολογικών συντελεστών - για το κεφάλαιο -, αναπτυξιακά κίνητρα, κ.ά.).

Προσδιορίζοντας το ρόλο του δήθεν «ακηδεμόνευτου και ελεύθερου» συνδικαλιστικού κινήματος δεν έκρυψε ότι το θέλει πλήρως ενσωματωμένο στην κυρίαρχη πολιτική. «Θέλουμε - είπε - να μας μεταφέρετε τη φωνή των εργαζομένων» και, ταυτόχρονα, «θέλουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν».

Με ολοφάνερη την αδυναμία να αντιπαρατεθεί στην κυβερνητική πολιτική, επιδόθηκε σε φραστικούς λεονταρισμούς ποντάροντας στη δικομματική πόλωση.

«Η χώρα, με ευθύνη και ομολογία του πρωθυπουργού, έχει μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο», είπε και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε και ζητούμε εκλογές το συντομότερο δυνατό, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Φαίνεται ότι αυτοί που κυβερνούν είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους. Ρίχνουν άδεια και εύχονται να πιάσουν γεμάτα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ