Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... δημοσκοπικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ είδε χτες τα φώτα της δημοσιότητας («Καθημερινή») και, μάλιστα, μετά από περιπέτειες, απ' ό,τι μαθαίνουμε, αφού έμεινε για αρκετές μέρες στα συρτάρια άλλης εφημερίδας.

Πάντως, τα ευρήματα και αυτής είναι ίδια με αυτά των προηγούμενων. Τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων (ποσοστό 67%) προτιμούν τους δύο «μονομάχους» των ευρωμονοδρόμων. Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5 μονάδες και ο Κ. Σημίτης προηγείται του Κ. Καραμανλή κατά 1,5 μονάδα, στο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καλύτερο πρωθυπουργό.

Με άλλα λόγια, αν υπήρχε ένα κόμμα με την πολιτική και τη φυσιογνωμία της ΝΔ και αρχηγό τον Κ. Σημίτη, θα κέρδιζε σίγουρα τις επόμενες εκλογές. Το συμπέρασμα αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί από τα αρμόδια επιτελεία. Ισως, αποτελέσει τη λύση στα εντεινόμενα συνεχώς προβλήματα λειτουργίας και ανανέωσης του δικομματικού συστήματος...

Αντί να υπάρχουν δύο κόμματα ή δύο συνασπισμοί κομμάτων, που έχουν την ίδια ουσιαστικά πολιτική, αλλά τσακώνονται σαν τα κοκόρια, για να εξασφαλίζεται η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία και η λειτουργία του συστήματος, θα μπορούσε να γίνεται κάτι διαφορετικό.

Θα μπορούσε να γίνεται εναλλαγή αρχηγών. Φαντάζεσθε τον Κ. Σημίτη πρόεδρο της ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Αυτό κι αν θα ήταν ...επαναστατική καινοτομία, που θα 'φερνε τα πάνω - κάτω. Θα τρελαίνονταν ακόμη και οι δημοσκοπήσεις...

ΔΕ ΒΡΗΚΕ όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, λέει ο Ντέιβιντ Κέι, πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και νυν απεσταλμένος της ΣΙΑ στο Ιράκ. Ετσι, τουλάχιστον, κατέθεσε προχτές στην αμερικανική Γερουσία και, μάλιστα, σε ειδική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.

Και μη νομίζετε πως δεν έψαξε ο άνθρωπος. Μήνες τώρα οργώνει όλο το Ιράκ. Κι όχι μόνο το έδαφος, το υπέδαφος, το νερό και τη θάλασσα, αλλά και πολλούς Ιρακινούς, που είχαν την ατυχία να θεωρηθούν ύποπτοι κατοχής σχετικών πληροφοριών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και μη νομίζετε πως όλ' αυτά τα 'κανε μόνος του. Οχι, βέβαια, αυτός ήταν επικεφαλής. Στη διάθεσή του είχε περισσότερους από χίλιους ειδικούς Αμερικανούς και Βρετανούς πράκτορες, επιστήμονες, κλπ., κλπ., όπως και το σύνολο των δυνάμεων κατοχής.

Δε βρήκε, όμως, τίποτε. Σίγουρα, ο Τζ. Μπους δε θα είναι καθόλου ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του απεσταλμένου της ΣΙΑ. Πολύ θολό, μας φαίνεται το μέλλον του κ. Ντ. Κέι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ