Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Την πρώτη μέρα της απεργίας, στις 5 Απρίλη, οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη της περιφρούρησης στους χώρους δουλιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολικός αποκλεισμός δήμων όπου εφαρμόζονται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και πυκνώνουν τα κρούσματα αυταρχισμού. Την ίδια μέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλ. Βάθης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ), συγκεντρώσεις στον προαύλιο χώρο κάθε νοσοκομείου και κοινή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά, έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Απρίλη, τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία του Πειραιά, αντιδρώντας στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, στα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται. Τα σωματεία θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα, στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο του Τζάνειου νοσοκομείου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: Μέχρι τις 10 του Απρίλη (εκτός Σαββάτου) θα συνεχιστούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας. Από χτες, πρώτη μέρα των εκλογών, μέχρι και σήμερα, οι κάλπες στήνονται μόνο σε τόπους δουλιάς. Από αύριο μέχρι και τις 10 του μήνα, οι μεταλλεργάτες μπορούν να ψηφίζουν και στα γραφεία του συνδικάτου (Γ` Σεπτέμβρη και Μάρνη, στο ΕΚΑ), από τις 3 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., ενώ την Κυριακή, 9/4, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Νέα 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Απρίλη, αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση οι γιατροί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην εισαγγελική και αστυνομική «εισβολή» στο νοσοκομείο και διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους και την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Οι γιατροί, που χτες συνέχισαν την απεργία που ξεκίνησε στις 27 Μάρτη, αποφάσισαν επίσης τη διοργάνωση συγκέντρωσης, την Πέμπτη 8 μ.μ., στο Δημαρχείο Βόλου, καλώντας σε συμμετοχή εκπροσώπους φορέων και το λαό της πόλης για τον κοινό συντονισμό της δράσης τους.

«ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»: Καθημερινές συγκεντρώσεις στο προαύλιο του «Ερυθρού Σταυρού» πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διεκδικώντας άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών που τους οφείλονται, δημόσια και δωρεάν υγεία.

«ΕΛΠΙΣ»: Καθημερινές στάσεις εργασίας 10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. με συγκέντρωση στο αμφιθέατρο, ξεκινούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ». Αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλλεται στο νοσοκομείο, στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και διεκδικούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ