Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οχι» στην ομηρία των ωρομισθίων

H κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει την ντροπή των ωρομισθίων εκπαιδευτικών αλλά φέτος ειδικά και καθυστερεί την καταβολή του μισθού και τους μείωσε ακόμα και αυτήν την πενιχρή αποζημίωση που προβλεπόταν για τις υπηρεσίες τους.

Το θέμα έφερε στην Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Καλός απάντησε ότι τα δύο τελευταία χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχαν προσληφθεί δεκάδες χιλιάδες ωρομίσθιοι τους οποίους, ισχυρίστηκε, ότι η σημερινή κυβέρνηση τους μείωσε. Κατά τον Γ. Καλό η ύπαρξη των ωρομισθίων είναι απαραίτητη για την κάλυψη μη πάγιων και διαρκών αναγκών (εκπαιδευτικές άδειες μονίμων κ.ά.) ενώ όσον αφορά την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, είπε ότι ήδη έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για την πληρωμή τους μέχρι τα τέλη Ιούνη.

«Είναι ντροπή η ύπαρξη των ωρομισθίων» τόνισε στην παρέμβασή της η Λ. Κανέλλη καταγγέλλοντας ότι αυτοί έχουν να πληρωθούν από τον προηγούμενο Νοέμβρη. Γι' αυτούς, είπε, δεν υπάρχουν λεφτά τα οποία όμως ρέουν άφθονα εάν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί το «σόου» της «Γιουροβίζιον». Οι ωρομίσθιοι, τόνισε, είναι όμηροι όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει και δουλεύουν σε καθεστώς ανασφάλειας που δεν τους επιτρέπει ούτε καν τον στοιχειώδη οικογενειακό προγραμματισμό. Η Λ. Κανέλλη ζήτησε την κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και την κάλυψη των κενών με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών μέσω της επετηρίδας διορισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ