Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Πριμοδοτούν κατάργηση του ασύλου

Νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής επιδίωξε να ρίξει με τη χτεσινή έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), αξιοποιώντας την προβοκάτσια της Παρασκευής για να ...διεκδικήσει να είναι η πρώτη σύγκλητος που πριμοδοτεί την κατάργηση του ασύλου στην πράξη! Τα σχέδιά τους χάλασε η Πανσπουδαστική Κ.Σ., που με δυναμική κινητοποίηση κατήγγειλε ότι αυτές οι μεθοδεύσεις στρέφονται ενάντια στα κεκτημένα δικαιώματα των φοιτητών και στόχο έχουν τη φίμωση των διεκδικήσεών τους, αναγκάζοντας τη σύγκλητο να διακόψει τη συνεδρίαση χωρίς να καταλήξει σε απόφαση.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από καθηγητές ήταν για ενδεχόμενη άρση ασύλου να αποφασίζει η αρμόδια επιτροπή κατά πλειοψηφία (ενώ ο νόμος απαιτεί ομοφωνία), ή να αντικατασταθεί η επιτροπή ασύλου από το πρυτανικό συμβούλιο, που ούτως ή άλλως αποφασίζει με πλειοψηφία. Ο πρύτανης πρότεινε επιπλέον να παραμείνει κλειστή η ΑΣΟΕΕ την ερχόμενη βδομάδα σε ...ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ΔΑΠ, που ενώ δεν τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της συγκλήτου, με ανακοίνωσή της πρότεινε να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα άρσης του ασύλου στο πρυτανικό συμβούλιο.

Ολες οι προτάσεις είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις προχτεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, η οποία ...ανακάλυψε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο δε λειτουργεί λόγω ομοφωνίας»! Τόνισε δε: «Αποφάσεις που παίρνονται με ομοφωνία όπως ξέρετε δεν είναι δημοκρατικές, αυτό είναι σαφές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ