Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
«Με τους εργαζόμενους παλεύουμε για το δίκιο τους»

Ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης και ο δήμαρχος Νίκαιας και εκ νέου υποψήφιος Στέλιος Μπενετάτος, τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια

Καθημερινά οι υποψήφιοι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, βρίσκονται σε χώρους δουλιάς και συζητούν με τους εργαζόμενους (στη φωτ. ο Γ. Μανουσογιαννάκης και ο Στ. Μπενετάτος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας)
Καθημερινά οι υποψήφιοι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, βρίσκονται σε χώρους δουλιάς και συζητούν με τους εργαζόμενους (στη φωτ. ο Γ. Μανουσογιαννάκης και ο Στ. Μπενετάτος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας)
«Οσους περισσότερους δημάρχους και νομάρχες εκλέξουμε με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τόσο πιο κερδισμένος θα είναι ο εργαζόμενος και τα συμφέροντά του». Αυτό, τόνισε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», μιλώντας χτες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση, στη Χαλκηδόνα της Νίκαιας.

«Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τόνισε, έχουν μεγάλη πολιτική σημασία. Εμείς πιστεύουμε και γι' αυτό ζητάμε τη στήριξη της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων, πως το επίκεντρο αυτών των εκλογών, πρέπει να είναι τα μεγάλα προβλήματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η ανεργία, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, η έλλειψη ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου, αθλητικού πολιτισμού. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν ποιες πολιτικές δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και να τις καταδικάσουν με την ψήφο τους».

«Υπάρχουν, πρόσθεσε, δύο λογικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκείνη που ακολουθούν οι δήμαρχοι, που αποδέχονται αρμοδιότητες, χωρίς φόρους και χαρατσώνουν τους δημότες και η δική μας λογική, που ακολουθεί ο Στέλιος Μπενετάτος, που αντιστέκεται και διεκδικεί χρήματα από το κράτος, που είναι συμπαραστάτης σε κάθε αγώνα των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νίκαιας, αναφέρθηκε σε όλες τις παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή, στην περιοχή, τα τρία τελευταία χρόνια, που είναι στη διοίκηση του δήμου η «Δημοκρατική Ενότητα». Αφού επισήμανε τα τεράστια ποσά, που χρωστά στους δήμους η κυβέρνηση, αλλά και τα χρέη, που παρέλαβε ως δημοτική αρχή, πρόσθεσε ότι «κινηθήκαμε από την αρχή διεκδικητικά και αναγκάσαμε την τότε κυβέρνηση, σε ένα βαθμό, να μας ενισχύσει. Παράλληλα, διεκδικήσαμε και δεν αφήσαμε έχοντας στο πλευρό μας το λαό της πόλης, να εγκατασταθούν στην πόλη μας κάμερες παρακολούθησης. Είμαστε πάντα συμπαραστάτες στους αγώνες των εργαζομένων, όπως και στη σημερινή απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεωρούμε δίκαια τα αιτήματά τους».

Για τέσσερα χρόνια, πρόσθεσε, δεν αυξήσαμε δημοτικά τέλη, ούτε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, γιατί θεωρούμε ότι ο δημότης πληρώνει, ήδη, πολλά, με την άμεση και έμμεση φορολογία. Αποκαταστήσαμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με την άμεση απόδοση των χρημάτων από το δήμο, στις διευθύνσεις των σχολείων.

Ο Στέλιος Μπενετάτος αναφέρθηκε ακόμα στην αποκέντρωση της Υγείας και της Παιδείας που επιχειρείται και με την οποία θέλουν να φορτώσουν στους δήμους αρμοδιότητες και πρόσθετα βάρη που πρέπει αποκλειστικά να έχει το κράτος. Τέλος, κάλεσε όλους τους συγκεντρωμένους, να στηρίξουν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, ώστε στην επόμενη τετραετία να συνεχιστεί ο αγώνας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ