Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Απαντάμε με συλλογική δράση

Τα παραδείγματα των τελευταίων ημερών είναι πολλά για το πώς χτυπιούνται τα εργασιακά δικαιώματα και για το πώς υλοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική και μέσω των δήμων. Και σε αυτά στράφηκε η χτεσινή συζήτηση στην εκδήλωση που έγινε στη Νέα Ιωνία στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στην απεργία των εργαζομένων στους δήμους και τη στάση των «μπλε», «πράσινων» και «ροζ» δημάρχων απέναντί της, καθώς και τη στάση της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Στους νόμους και τα μέτρα που διαμορφώνουν το αντιλαϊκό τοπίο στην Αυτοδιοίκηση. Στα πολλά χαράτσια που επιβάλλονται για κάθε υπηρεσία του δήμου, ακόμα και για αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες. Αυτά ήταν ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν για προβληματισμό.

«Εμείς θέλουμε διαφορετικούς ανθρώπους από αυτούς που θέλει το σημερινό σύστημα. Αυτοί θέλουν ανθρώπους που ζουν μόνοι τους σε ένα κουτί, παρακολουθώντας ένα άλλο κουτί. Εμείς, θέλουμε ανθρώπους που θα ζουν, θα δρουν, θα δημιουργούν και θα αγωνίζονται συλλογικά». Αυτή ήταν μία από τις αναφορές του Γιώργου Μαυρίκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Και στη συνέχεια, έγινε αναφορά στην ανάγκη για αξιοποίηση της εμπειρίας από τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία που - όπως τονίστηκε - αποδεικνύει «πως όταν το κίνημα θέλει μπορεί».

Ενα άλλο θέμα συζήτησης, ήταν η ανάγκη που υπάρχει και εκφράζεται από τους εργαζόμενους να επεξηγηθούν οι νόμοι και τα μέτρα που διαμορφώνουν το τοπίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάγκη που είναι επιτακτική, ώστε να τους «αποδείξουμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της όπως τον έχουν φτιάξει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ». Νέοι που βρέθηκαν στη συγκέντρωση αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι πρέπει να μην πληρώνουν για κάθε αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα των δήμων. Και εκεί τέθηκε το θέμα της πάλης που χρειάζεται να αναπτυχθεί, ώστε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική που θέλει τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα» (σ.σ. «πληρώνεις για να έχεις») και σε αυτούς τους τομείς.

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, ο Ηλίας Γκιώκας, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ και ο Φώτης Βάρδης, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ