Τετάρτη 12 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Λαβύρινθος η μετακίνηση

Υπομονή άλλον ένα χρόνο μέχρι να ξεκινήσουν τα οδικά έργα πρόσβασης συνέστησε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος, κατά τη συζήτηση Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής

Εναν πραγματικό λαβύρινθο πρέπει να διασχίσουν οι κάτοικοι του ιστορικού Δήμου Φερρών (Βελεστίνο) στη Μαγνησία, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αλλά η κυβέρνηση μεταθέτει για έναν ακόμα χρόνο τη λύση του προβλήματος. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου που θα επιτρέπει την οδική σύνδεση.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Θ. Ξανθόπουλος παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαία η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου, για τον οποίο απαιτείται η απαλλοτρίωση έκτασης 13 στρεμμάτων που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ηδη, είπε, υπήρξε συμφωνία για τα ανταλλάγματα και εγκρίθηκε ποσό 800.000 ευρώ για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Κατά τον Θ. Ξανθόπουλο σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα δημοπρατηθεί το έργο, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την απορροή των υδάτων και τον ανισόπεδο κόμβο.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου, γιατί δεν ταλαιπωρούνται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες, οι οποίοι πρακτικά αδυνατούν να προσεγγίσουν το Βελεστίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ