Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Κάνιγγος

Με συγκέντρωση, που θα γίνει απόψε στις 8, στην πλατεία Κάνιγγος και με συγκεντρώσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι της χώρας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ΕΒΕ στην οικονομική περιθωριοποίηση και τον αφανισμό. Η σημερινή μέρα αποτελεί σημείο εκκίνησης, με στόχο, στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να αγκαλιάσουν ολόκληρη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις γίνονται μετά από σχετική απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ, που πάρθηκε κάτω από την πίεση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΕΒΕ, αλλά και χάρη στη συνεπή στάση και τακτική που ακολουθούν οι αγωνιστικές δυνάμεις στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση και η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων αποτελούν πλέον μονόδρομο για τους ΕΒΕ - επισημαίνουν συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου - τονίζοντας πως όλες οι πλευρές της ασκούμενης πολιτικής αποδεικνύουν πως οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας, η άλλοτε ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Οι ΕΒΕ με τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτύρονται για την πολιτική σκανδαλώδους ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρήσεων και των πολυεθνικών, για τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη φορολογική επιβάρυνση των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ενάντια στο ασφαλιστικό τους σύστημα και την πολιτική επαιτείας στον τομέα των συντάξεων, για την ασυδοσία που υπάρχει στην αγορά και στον τομέα της επαγγελματικής στέγης κ.ο.κ.

Οι ΕΒΕ, όλο και πιο σταθερά, συνειδητοποιούν πως, απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, διέξοδος μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσα από τους κοινούς αγώνες που μπορεί να γίνουν με όλους όσοι θίγονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, πρώτα και κύρια με τους εργαζόμενους και με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ