Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΡΥΖΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ξανά στο στόχαστρο της Κομισιόν

Σύσκεψη για το «θεαθήναι» χτες στο υπουργείο Γεωργίας

Σύσκεψη αποπροσανατολισμού των ρυζοπαραγωγών, ενόψει των νέων καταστροφικών μέτρων που πρόκειται να επιβάλει η Κομισιόν, πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Γεωργίας.

Τα επιτελεία των Βρυξελλών προτείνουν την κατάργηση της τιμής παρέμβασης στο ρύζι από το 2001 και την αντικατάστασή της από την ιδιωτική αποθεματοποίηση. Αν αυτό γίνει πράξη, σε συνδυασμό με τα «δεινά» που προκάλεσαν και προκαλούν η προηγούμενη αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς και οι επιταγές του ΠΟΕ, θα έχει ολέθριες επιπτώσεις για το εισόδημα των ρυζοπαραγωγών. Η κατάργηση της παρέμβασης θα έχει αποτέλεσμα την εξάλειψη της ελάχιστης προστασίας που υπάρχει για τους ρυζοπαραγωγους και η τιμή του προϊόντος θα κατρακυλήσει στα πλέον εξευτελιστικά επίπεδα. Τραγικό παράδειγμα αποτελεί άλλωστε το λάδι, όπου ήδη η ΕΕ προχώρησε στην κατάργηση της παρέμβασης.

Το υπουργείο Γεωργίας μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη, κατά την προσφιλή του τακτική, το έριξε ξανά στις συσκέψεις. Οπως ανακοινώθηκε χτες, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού Β. Αργύρη, έγινε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων, εμπόρων - εξαγωγέων και των υποτακτικών διοικήσεων των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Και στη «φειδωλή» αυτή ανακοίνωση αναφέρεται μόνο ότι οι συμμετέχοντες «σε κλίμα καλής συνεργασίας» συζήτησαν τα θέματα: «Της μακροχρόνιας πολιτικής, της αναθεώρησης της ΚΟΑ και της διεπαγγελματικής ρυζιού». Κι αφού ο υφυπουργός Γεωργίας διαφώτισε... τους ρυζοπαραγωγους και τα ΜΜΕ για το τι έγινε στη σύσκεψη, πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ότι στις 14 του Ιούλη θα γίνει και νέα σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ