Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΣΥ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Τευτλοπαραγωγοί και εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα!

Κάλεσμα στους τευτλοπαραγωγούς και στους εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα, ύστερα και από τις αρνητικές εξελίξεις στην τευτλοκαλλιέργεια και συνειδητοποιώντας «ότι τους βλάπτει σοβαρά η κυριαρχία των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», να υπερψηφίσουν τους ριζοσπαστικούς συνδυασμούς που συγκρούονται με τις πολιτικές του δικομματισμού και της ΕΕ, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ των νομών της Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η μείωση κατά 36,5% του εισοδήματος των τευτλοπαραγωγών μόνο για φέτος, που στο μεταβατικό της στάδιο της 3ετίας υπολογίζεται να φτάσει συνολικά κοντά στο 50,5% καθώς και η μείωση της ποσόστωσης κατά 11,71% επίσης μόνο για την τωρινή σεζόν, σημαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο Ζάχαρης και οριστική εγκατάλειψη της καλλιέργειας τεύτλων στους πάνω από 1.000 παραγωγούς της περιοχής.

Η απώλεια αυτής της βιομηχανικής μονάδας καθώς και η εγκατάλειψη της τευτλοκαλλιέργειας θα φέρει μεγάλη ζημιά στο σύνολο των λαϊκών εισοδημάτων στη Θεσσαλία αφού ο κύκλος εργασιών αυτής της καλλιέργειας είναι μεγάλος.

Για τη χώρα μας το κλείσιμο των 5 εργοστασίων και η εγκατάλειψη της καλλιέργειας από τους 20.000 παραγωγούς θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες.

Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν "θέλημα Θεού" για να γίνει αλλά την επέβαλαν συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα που δρομολογήθηκαν για να ικανοποιηθούν μέσα από την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ που ψήφισαν τόσο το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνη του 2003 όσο και η ΝΔ τον Απρίλη του 2004. Πλάτη σ' αυτές τις εξελίξεις έβαλαν οι ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ καθώς και οι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ στη Θεσσαλία.

Το τροπάρι που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν, είναι πως η νέα ΚΑΠ είναι δεδομένη και επομένως είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε εντός αυτών των πλαισίων. Ο, τι είναι συμβατό μ' αυτή την πολιτική αυτό να διεκδικήσουμε και όχι αιτήματα ουτοπικά που συγκρούονται με την πολιτική της ΕΕ.

Πρόκειται για πολιτικό εκβιασμό με στόχο την υποταγή και την υπονόμευση κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης. Ομως όλα κρίνονται και το γνωρίζουν αυτό, στο πεδίο της ταξικής πάλης και των συσχετισμών δύναμης σε πολιτικό επίπεδο. Ιδιαίτερα η διαφοροποίηση στο πολιτικό επίπεδο μετράει πολύ περισσότερο και από τα τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους.

Χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση η μια μορφή αγώνα με την άλλη, θα ήταν πολύ ελπιδοφόρο εάν στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές καταδικάζονταν μαζικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της συνειδητοποίησης πλατιών λαϊκών στρωμάτων, όπως τώρα οι τευτλοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι στα ζαχαρουργεία, ότι τους βλάπτει σοβαρά η κυριαρχία των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπερψηφίζοντας τους ριζοσπαστικούς συνδυασμούς που συγκρούονται με τις πολιτικές του δικομματισμού και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ