Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Ο Ευρωενωσιακός επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Ολι Ρεν ανακοίνωσε χτες ως «αναπόφευκτη» την αναστολή των διαβουλεύσεων με το Βελιγράδι για τις συνομιλίες Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την ΕΕ, εάν δεν προηγηθεί η σύλληψη του Σερβοβόσνιου πρώην ηγέτη Ράτκο Μλάντιτς.

ΣΚΟΠΙΑ.- Μετά τη συνάντησή του με επιτροπή ευρωβουλευτών, ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Λιούμπομιρ Μιχαήλοβιτς, αρνήθηκε χτες οποιαδήποτε ανάμειξη των υπηρεσιών ασφαλείας των Σκοπίων και της... CIA στην υπόθεση απαγωγής, ανάκρισης και βασανισμού του Γερμανού πολίτη (λιβανέζικης καταγωγής) Χάλιντ ελ Μάσρι στα τέλη του 2003 από Αμερικανούς πράκτορες. Οι Αμερικανοί είχαν απαγάγει τον ελ Μάσρι από την ΠΓΔΜ και τον μετέφεραν με ένα από τα αεροσκάφη της CIA στο Αφγανιστάν όπου και τον ανέκριναν.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Η επιδημία χολέρας που πλήττει τον τελευταίο μήνα το κατεχόμενο από την Ινδονησία τμήμα της (δυτικής) Παπούα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 151 ανθρώπων και τη νοσηλεία τουλάχιστον 2.300 άλλων.

ΛΟΥΑΝΤΑ.- Κάθε μέρα 25 Αγκολέζοι πεθαίνουν από την επιδημία χολέρας που εκδηλώνεται τον τελευταίο μήνα σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Λουάντα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Νέα άνοδο σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006 φτάνοντας στο 9,07% του συνόλου του ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2005 η ανεργία στη χώρα είχε φτάσει στο 8,7%, ενώ το τρίτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς είχε ανέλθει στο 8,4%.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.- Παραιτήθηκε χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Στέφαν Μέλερ, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το κυβερνών κόμμα «Νόμου και Δικαιοσύνης» με το κόμμα «Αυτοάμυνα» για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, επειδή ο ηγέτης του δεύτερου κόμματος, Αντρέι Λέπερ, είχε στο παρελθόν αντιταχθεί σθεναρά στην ένταξη της Πολωνίας στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ