Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απειλή από ψηλά

Το πρόσφατο αεροπορικό ατύχημα, με την πτώση αεροφωτογραφικού αεροσκάφους λίγο έξω από τη Λάρισα, ευτυχώς δεν είχε ανθρώπινα θύματα, καθώς οι δυο πιλότοι σώθηκαν, ενώ τυχεροί στάθηκαν και οι αγρότες κοντά στους οποίους διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Το ατύχημα, όμως, έφερε στο νου των Λαρισαίων μια άλλη συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου, το Σεπτέμβρη του 1982, μέσα στην πόλη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ατόμων, το ένα από τα οποία έχασε τη ζωή του, μετά από λίγο.

Κι επανέφερε το αίτημα για απομάκρυνση του στρατιωτικού αεροδρομίου, ή αλλαγή του προσανατολισμού απογείωσης - προσγείωσης των αεροσκαφών, ώστε να μην περνούν πάνω από την πόλη, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα ηχορύπανσης και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και κινδύνους για τη ζωή των κατοίκων, από ατυχήματα.

Πλην, όμως, το αίτημα απευθύνεται «σε ώτα μη ακουόντων». Οι κυβερνώντες και οι αρμόδιες τοπικές αρχές - δήμος και νομαρχία - αδιαφορούν, όπως αδιαφορούν και για το άλλο μεγάλο πρόβλημα της Λάρισας, που είναι η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από το κέντρο της πόλης, η οποία, εκτός των άλλων, ευθύνεται και για τα απανωτά σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Οι Λαρισαίοι έχουν την ευκαιρία να τιμωρήσουν αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για την υγεία και τη ζωή τους, «μαυρίζοντας» στις ερχόμενες τοπικές εκλογές τους συνδυασμούς που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας τα ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ