Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαλώνουν για τη μοιρασιά

Μεγάλη «ταραχή» έχει ξεσπάσει στους κόλπους των εγχώριων μεγαλοξενοδόχων. Ο λόγος είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει αδρά, μέσω του «αναπτυξιακού» νόμου, την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων και μάλιστα ανεξάρτητα από το πού θα ανεγερθούν!

Οι ξενοδόχοι αντέδρασαν άμεσα στις πρώτες σχετικές ανακοινώσεις και στο θέμα επανήλθε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων που θέτει μια σειρά από ζητήματα προς την κυβέρνηση, με κύριο ζητούμενο να ξεκαθαριστεί τι κονδύλια έχουν απομείνει για χρηματοδοτήσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού και πώς θα κατανεμηθούν.

Το πρόβλημα είναι απλό. Οι εγχώριοι μεγαλοξενοδόχοι φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη μερίδα του λέοντος σε μεγάλες ξένες επιχειρήσεις και πολυεθνικές του τουρισμού, που θα μπορούν να χτίσουν τις ...«ξενοδοχειάρες» τους όπου θέλουν, με αποτέλεσμα να μείνουν για τους ίδιους τα «ψίχουλα». Πρόκειται για μια ξεκάθαρη αντιπαράθεση του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο ενωμένο πίεσε και - εύκολα - κέρδισε τη γενναία αύξηση των κονδυλίων για την επιχορήγηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, αλλά τώρα μαλώνει πάνω από την πίτα για τη μοιρασιά της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ