Τρίτη 9 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηθικά νικητές

«Λένε πως η γενιά των γονιών μας νικήθηκε, όμως ποιος είναι ηθικά ο νικητής και ποιος ο νικημένος. Οι "άλλοι" πάλεψαν και νίκησαν όχι για να σωθεί ο τόπος μα για να παραδοθεί στην ξένη υποτέλεια. Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ πάλεψαν για να δει ο τόπος άσπρες μέρες, πάλεψαν για μια δίκαιη κοινωνία». Αυτή τη μεγάλη αλήθεια είπε η Αρετή Μήτση απ' το Σύλλογο Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια σημείωσε: «Από αυτό το όραμα αντλούσαν την αντοχή και τη δύναμή τους. Αυτό το όραμα κλεισμένο σε τρία μόνο γράμματα Κάπα Κάπα Εψιλον, ήταν που τους έφτασαν να περιφρονούν και να νικάνε ακόμα και το θάνατο».

Ο Στέφανος Μπούσιος, γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, είπε: «Ηρθαμε, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, για να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας πως θα συνεχίσουμε στο δρόμο που μας έδειξαν. Πως κάθε μέρα, κάθε στιγμή θα βαδίζουμε στα χνάρια τους. Η θυσία τους έχει διαπαιδαγωγητικό χαρακτήρα, για τους νέους. Τους νέους που ψάχνουν το όνομα τους στις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ, που ξεζουμίζεται η ζωή τους στο μεροκάματο με τα ελαστικά ωράρια, την ανασφάλιστη εργασία, την αφαίρεση και των τελευταίων δικαιωμάτων». Και κατέληξε: «Οσο και αν πασχίζουν να πείσουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ότι η ιστορία έφτασε στο τέλος της, ότι είμαστε πολύ αδύναμοι για να αντιδράσουμε, εμείς ξέρουμε. Ξέρουμε πως η ιστορία πάντα εξελίσσεται προς τα μπρος. Και όταν ο λαός θέλει μπορεί».

Στεφάνι στον τόπο θυσίας κατέθεσαν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, η Πανελλήνια Οργάνωση Αντιστασιακών Οργανώσεων, το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ αλλά και πολλά άλλα Παραρτήματα και άλλοι μαζικοί φορείς. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ακούμπησαν ένα λουλούδι εκεί που χάθηκαν οι 200 κομμουνιστές. Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία απ' την ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ, αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Καλύβα, ο Γιώργης Μωραΐτης, πρόεδρος της ΠΟΑΟ, ο Παναγιώτης Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, ο Γ. Κατημερτζής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, ο Παναγιώτης Πάλμος, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα και πολλοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ