Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΡΕΒΑ»: Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα, στις 10 π.μ., έξω από το υπουργείο Απασχόλησης το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», μαζί με εργαζόμενους της «ΑΡΕΒΑ», συνδικαλιστές από άλλα σωματεία και τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, ενάντια στις πάνω από 100 απολύσεις που η πολυεθνική, γαλλικών συμφερόντων, έχει ανακοινώσει. Οπως τονίζει το συνδικάτο, η εργοδοσία έχει ήδη πουλήσει τα εργοστάσια σε Κρυονέρι και Κηφισιά και παραμένει στο πρώτο με ενοίκιο, δημιουργώντας τετελεσμένα για την απόλυση των 140 εργαζομένων που έχουν απομείνει.

«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»: Συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Εργαζομένων του «Θεαγένειου» στο χώρο του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και μέρες, με κύριο αίτημα την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι κάνουν καθημερινά στάση εργασίας (9π.μ.-11π.μ.) κάθε μέρα από τη Δευτέρα 15 Μάη έως και σήμερα 19 Μάη.

ΕΚΚΑ: Σε επ' αόριστον απεργία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Τηλεφωνικής Γραμμής «197» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (πρώην Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας), διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αλλαγή σχεδιασμού των υπηρεσιών του Κέντρου, που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και σε προσχηματική λειτουργία των περιφερειακών μονάδων και των Ξενώνων. Τα τελευταία δύο χρόνια η Διοίκηση του Κέντρου ξεκινά τη λειτουργία νέων μονάδων με συμβασιούχους, οι οποίες όμως μέσα σε λίγους μήνες αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή υπολειτουργούν λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ