Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κουβαρντάς στη... δημαγωγία ο υπουργός Υγείας

Στις υποσχέσεις για τη λειτουργία και την εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος (σύστημα ΝΑΤ) ο υπουργός Υγείας ήταν... κουβαρντάς, στη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Δεν περίμενε όμως να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης, που εκείνη την ώρα έκαναν διαδήλωση από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» προς το ΑΧΕΠΑ.

Εγκαινιάζοντας το σύστημα ΝΑΤ στο ΑΧΕΠΑ - το πρώτο που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη - ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προσπάθησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ως συνεπή προς τις πρόσφατες εξαγγελίες για την κάλυψη με το μοριακό έλεγχο όλης της Ελλάδας. Ωστόσο, όπως έλεγαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, η μονάδα που εγκαινιάστηκε χρειάζεται προσωπικό, ενώ σήμερα είναι στα όρια του προσωπικού ασφαλείας, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ως προς τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που είχε εξαγγείλει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι οι μορφές των στάσεων που αποφάσισε, αλλά και με το πλαίσιο των αιτημάτων, είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και το λαό. Ενδεικτικό μόνο είναι το γεγονός ότι -όπως σημείωναν χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΜΕ - ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συγκέντρωση στη ΔΥΠΕ, στο παραπέντε μετατράπηκε σε συγκέντρωση στο «Γεννηματάς» και πορεία στο ΑΧΕΠΑ, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η έγκαιρη ενημέρωση των εργαζόμενων, με αποτέλεσμα άλλοι εργαζόμενοι να πηγαίνουν εδώ και άλλοι εκεί. Επίσης πολλοί εργαζόμενοι που ήθελαν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση δεν είχαν τη δυνατότητα, αφού η ΠΟΕΔΗΝ δε φρόντισε να τους καλύψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ