Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αμεση απάντηση στην ενορχηστρωμένη επίθεση

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την απεργία στις 30 του Μάη, αλλά και για την επιτυχία των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει το ΠΑΜΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση οικοδόμων
Από παλιότερη κινητοποίηση οικοδόμων
Η σφοδρότητα της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης που, κατ' εντολή της πλουτοκρατίας, ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους «κοινωνικούς εταίρους» και η αναγκαιότητα κλιμάκωσης της οργανωμένης πάλης, όπως ακριβώς επιδιώκεται και μέσα από την πανοικοδομική πανελλαδική απεργία στις 30 του Μάη, αναδείχτηκαν στη χτεσινή εκδήλωση που οργάνωσαν στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο της Αθήνας. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις στην προσπάθεια της πλατιάς ενημέρωσης και της αγωνιστικής επαγρύπνησης του κλάδου, που δίνει τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης.

Μιλώντας στους οικοδόμους όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο Βαγγέλης Βακάλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση όπως ακριβώς και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ «αντιμετωπίζει τα δικαιώματα, τις παροχές, την ίδια την Κοινωνική Ασφάλιση σαν "κόστος" που επιβαρύνει την οικονομία, εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Από την άλλη ο τομέας της ασφάλισης αποτελεί σοβαρό πεδίο για την παραπέρα ανάπτυξη της κερδοφορίας της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Συνυπεύθυνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Αναλύοντας πώς βήμα βήμα οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «ξήλωσαν» μια σειρά κατακτήσεις των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια, ο ομιλητής επικεντρώθηκε στα καθήκοντα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος: «Η αποτελεσματικότητα της πάλης μας θα κρίνεται κάθε φορά από το κατά πόσο θα χρεοκοπεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης η επιχειρηματολογία των αντιπάλων μας, θα δυναμώνει η ταξική αντίληψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, θα πολλαπλασιάζονται οι οργανωμένες δυνάμεις που θα αντιπαρατίθενται στο κεφάλαιο και στους διάφορους συμμάχους του». Κατέληξε τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής στο πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχει θέσει το ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, με κορύφωση την 15η του Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων Ελλάδας ο γενικός γραμματέας Κώστας Χαντζιάρας, υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε όλους όσοι σπεύδουν σε ψευδεπίγραφους και προσχηματικούς διαλόγους. «Παλεύουμε να γίνει αλήθεια το σύνθημα "Οι νέοι που δουλεύουν στην οικοδομή παλεύουν με το ΠΑΜΕ σε ταξική γραμμή"», επισήμανε ο Σταύρος Λίτσας από την Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου της Αθήνας. Ο Μανώλης Ραλλάκης, ΓΓ της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Ελλάδας, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση υπηρεσιών περίθαλψης, ενώ ο Θωμάς Κακκαβάς εκ μέρους των εργαζομένων στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ κατήγγειλε την ληστρική εκμετάλλευση των αποθεματικών. Τέλος, ο Ηλίας Κουκάκης από το Σωματείο των Μισθωτών Μηχανικών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα νέα μέτρα έχουν οδηγήσει στην εκτόξευση στα ύψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων του κλάδου (πάνω από 50%).

Κλιμακώνεται η μάχη της απεργίας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις συνδικαλιστών σε γιαπιά, εργοτάξια, πιάτσες, γειτονιές, σε όλη τη χώρα με στόχο την επιτυχία της πανοικοδομικής απεργίας. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Με πανεξόρμηση αύριο Σάββατο σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά, αλλά και δυτικά στην περιοχή της Ευκαρπίας και του Ευόσμου, συνεχίζεται η μάχη και στη Θεσσαλονίκη, όπου η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι οικοδόμοι από τα Σωματεία της Μαδύτου και του Σταυρού Θεσσαλονίκης, ενώ αντίστοιχη απόφαση για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει και τα σωματεία Οικοδόμων Κατερίνης και Λιτοχώρου. Στη Νάουσα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Κοζάνη στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται ακόμη σε Γιαννιτσά, Βέροια, Σέρρες, και αλλού.

Στη μάχη της απεργίας, έχουν μπει τα σωματεία Οικοδόμων στη Χαλκίδα, στο Αλιβέρι και στα Λουτρά Αιδηψού, πραγματοποιώντας καθημερινά εξορμήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νότιας Εύβοιας, πραγματοποίησε πρόσφατα πετυχημένη σύσκεψη οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, με την παρουσία του Γιάννη Πάσουλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Το σωματείο έχει, ήδη, προκηρύξει και απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο ΕΚ Αλιβερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ