Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Προεκλογικές κατεδαφίσεις

Σε μια κίνηση προεκλογικού χαρακτήρα, η διοίκηση του Δήμου Αθήνας (ΝΔ), σε συμφωνία με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο την κατεδάφιση ορισμένων αυθαίρετων κατασκευών.

Χαρακτηριστικό της απόφασης είναι ότι από τις 14 συνολικά κατεδαφίσεις, οι πέντε αφορούν διαφημιστικές πινακίδες, μία τέντα, τρεις προσθήκες σε πρασιά ή ακάλυπτο και κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όταν την ίδια στιγμή, η αυθαιρεσία του μεγάλου κεφαλαίου οργιάζει σε όλη την Αθήνα! Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημη καταγραφή, από το 1993, οι αυθαίρετες κατασκευές στο δήμο αγγίζουν τις ...5.000. Αντίθετη σε αυτή την απόφαση ήταν η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Σπύρος Χαλβατζής, τόνισε: «Είναι ανάγκη, να δούμε την ουσία του προβλήματος. Υπάρχουν πολλά καταστήματα με αυθαίρετες κατασκευές, στην περιοχή του Θησείου, στο Γκάζι και στο Ψυρρή. Υπάρχουν τα αυθαίρετα στο κέντρο της Αθήνας, στο Πεδίον του Αρεως, από τον "Πανελλήνιο" (σ.σ.: του γνωστού επιχειρηματία Μ. Κυριακού), οι αυθαίρετες κατασκευές στο Ζάππειο. Θα πάρουμε την πολιτική απόφαση για να κατεδαφίσουμε αυτά που πρέπει; Αν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν να προωθηθούν αυτές οι αποφάσεις».

Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Σπ. Χαλβατζής, στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε από τη διοίκηση, στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη και να έρθει προς συζήτηση το θέμα εργαζομένων που απολύθηκαν από τη «SOFTEX» καθώς είναι δημότες Αθήνας και έχουν κάνει αίτηση για την ένταξή τους σε πρόγραμμα κανονικής απασχόλησης στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ