Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
Ελλείψεις - «φωτιά»

Ο φόβος ότι τα τεράστια κενά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Πυροσβεστική και η Δασική Υπηρεσία που, σε συνδυασμό με την αντιδασική πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προμηνύουν και φέτος ένα «καυτό» καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε και από τη χτεσινή περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου στα Μέγαρα.

Επικεφαλής κλιμακίου της ΝΟ Αττικής του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Μεγάρων και συνομίλησε με πυροσβέστες και δασονόμους που αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα, στην Πυροσβεστική Μεγάρων οι μόλις 17 μόνιμοι εργαζόμενοι περιμένουν περίπου 60 - 70 εποχιακούς υπαλλήλους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το συνολικότερο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που για την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπολογίζεται σε 4.000 πυροσβέστες! Ενώ, η εντατικοποίηση της δουλιάς έχει ξεπεράσει τα όρια. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι στο χώρο βρισκόταν ένας πυροσβέστης, ο οποίος, παρά το χτυπημένο πόδι του, ήταν αναγκαστικά στη βάρδια του...

Τραγική η κατάσταση και στο Δασαρχείο Μεγάρων, όπου υπάρχει τρομερή έλλειψη σε δασοφύλακες και κυρίως δασολόγους. Την ίδια στιγμή, όλη η υπηρεσία διαθέτει μόλις ένα - και αυτό παλιό - όχημα για τα χιλιάδες στρέμματα δάσους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ