Κυριακή 4 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Σπιτικό μαύρο ψωμί! Μια άλλη γευστική εμπειρία για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ισως φανεί λίγο δύσκολο για τη σημερινή πολυάσχολη γυναίκα, όμως το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει με την απόλαυση που θα προσφέρει, αλλά και την ποσότητα, που δεν είναι μικρή, το αντίθετο μάλιστα, και μπορούμε να το διατηρήσουμε (αφού κρυώσει) και στην κατάψυξη!

Θα χρειαστούμε: 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως, 20 γρ. μαγιά (φρέσκια), 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 ποτήρι (περίπου) νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ 800 γρ. αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό χλιαρό. Αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να «κολλάει». Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να διατηρηθεί μαλακή. Σκεπάζουμε το μπολ με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (για 1,5 ώρα περίπου). Αφού φουσκώσει, ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι. Αφού την πλάσουμε καλά, τη μοιράζουμε σε 4 μέρη μ' ένα μαχαίρι. Είναι έτοιμη για το φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 200°C για άλλα 15 λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι μπορούμε να το διατηρήσουμε, αφού κρυώσει, και στην κατάψυξη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ