Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προτάσεις - κοροϊδία για τους «μικρομεσαίους»

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες βασίζονται στην... κυβερνητική λογική(!) παρουσίασε χτες η Α. Διαμαντοπούλου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

Η Αννα Διαμαντοπούλου υπερασπίστηκε το φορολογικό χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους μικρούς ΕΒΕ με τις «συνάφειες», κάτι που συνέχισε η σημερινή κυβέρνηση. Ακόμη χειρότερα, σύνδεσε την πολιτική στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μέτρα ενίσχυσης του «επιχειρείν», ό,τι ακριβώς επαναλαμβάνει διαρκώς ο υπουργός Ανάπτυξης. Ενα ακόμη, ενδεικτικό, σημείο δικομματικής ταύτισης είναι αυτό της ανάγκης για «εξωστρέφεια» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οπως η κυβέρνηση έτσι και το ΠΑΣΟΚ μιλά για «καινοτόμες» και «εξωστρεφείς» επιχειρήσεις που, εφ' όσον είναι και «βιώσιμες», πρέπει να υποστηριχτούν κατά προτεραιότητα ή και αποκλειστικά.

Την ίδια στιγμή εντελώς υποκριτικά ο Γ. Παπανδρέου υποστήριζε ότι «η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για το ΠΑΣΟΚ». Πρέπει να αναδείξουμε, ανέφερε ό ίδιος, «το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που είναι ο πολιτισμός μας και η γνώση μας ώστε να μπορέσουμε να τις κάνουμε βιώσιμες». Επίσης ο Γ. Παπανδρέου και ενώ η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε το μεγάλο κεφάλαιο, χτες... ανακάλυψε ότι «η μονομερής ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων αποδυναμώνει σιγά σιγά τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι και ο βασικός κορμός της ελληνικής οικονομίας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ