Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Διευρύνονται τα προνόμια στους μεγαλοεξαγωγείς

Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, αλλά και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των χώρων του Ζαππείου περιλαμβάνει νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Τζέκης είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων για τη με κάθε τρόπο φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνονται φοροαπαλλαγές προς τις εταιρίες που συγχωνεύονται και όπως είπε ο Α. Τζέκης με τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις έχει γίνει ένα πολιτικό και οικονομικό έγκλημα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, είπε, την περίοδο του χρηματιστηρίου δημιούργησαν η κάθε μία από τρεις έως έξι θυγατρικές και όχι μόνο κατάκλεψαν τη λαϊκή αποταμίευση, αλλά ήρθε στη συνέχεια η κυβέρνηση να τους δώσει και κίνητρα για να συγχωνεύσουν τις εταιρίες τους.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ κατήγγειλε και τη σχεδιαζόμενη - με το νομοσχέδιο - παραχώρηση του Ζαππείου στους επιχειρηματίες, επισημαίνοντας πως η ρύθμιση αυτή συνδέεται με την επικρατούσα τάση όλη η πολιτιστική κληρονομιά να δοθεί για αξιοποίηση στους επιχειρηματίες για να προπαγανδίσουν τα διάφορα προϊόντα τους! Διατυπώνοντας τη θέση του Κόμματος, ο Α. Τζέκης, αφού ζήτησε την απόσυρση της διάταξης, πρότεινε στο Ζάππειο να γίνονται εκδηλώσεις με συγκεκριμένο περιεχόμενο και σε καμία περίπτωση να μη δίνεται για εμπορικούς λόγους στους διάφορους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ