Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ενεργειακές «δουλιές με φούντες»

Ενεργειακά και βιομηχανικά θέματα συζητήθηκαν χτες στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα με τον πρωθυπουργό. Το επόμενο διάστημα αναμένονται έντονες διεθνείς διεργασίες στα ενεργειακά και η Ελλάδα σκοπεύει να επιβάλει την παρουσία της ως χώρα με σημαίνονται ρόλο σ' αυτές, συνεχίζοντας να αυτοπροβάλλεται ως «παράδεισος» για το μεγάλο κεφάλαιο. Στις 7 του Ιούνη εταιρίες από Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία θα συναντηθούν στη Μόσχα για τη συγκρότηση της διεθνούς εταιρίας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του πετρελαϊκού αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Η συνάντηση έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον όσον αφορά τη Βουλγαρία που πρόσφατα τάραξε το «τοπίο» με τη διάλυση του δικού της επιχειρηματικού σχήματος.

Τον Σεπτέμβρη έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση Διάσκεψης στη Ρόδο, με τη συμμετοχή 35 χωρών, για την ευρωμεσογειακή αγορά. Το θέμα αυτό αποτελεί και το αντικείμενο της επίσκεψης του Δ. Σιούφα στη Φινλανδία την Παρασκευή. Επίσης, στις 7 και 8 του Ιούνη θα γίνει στο Λουξεμβούργο συνάντηση των υπουργών Ενέργειας, ενώ θα υπάρξει συνάντησή τους και με τους ομολόγους τους της «Ενεργειακής Κοινότητας ΝΑ Ευρώπης». Σχετικό θα είναι και το φόρουμ των Αθηνών που θα γίνει προς το τέλος του Ιούνη στην Αθήνα.

Χτες, επίσης, μιλώντας σε ημερίδα για το φυσικό αέριο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Στεφάνου αποσαφήνισε ότι η είσοδος της ΔΕΠΑ στο χρηματιστήριο προγραμματίζεται για το 2007. Παράλληλα, η Ελλάδα εξετάζει - μετά την Αίγυπτο - τη δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου και από άλλες αραβικές χώρες, όπως το Κατάρ. Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επισήμανε σε ημερίδα για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων ότι προωθούνται μέτρα με βάση τη σχετική οδηγία της ΕΕ 2002/91.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ