Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Υπόθεση όλων η Κοινωνική Ασφάλιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δράσης που θα κορυφωθεί στις 15 του Ιούνη

Η αφίσα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
Η αφίσα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
Κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η δράση των ταξικών δυνάμεων για την Κοινωνική Ασφάλιση, στα πλαίσια του προγράμματος που κατάρτισε το ΠΑΜΕ και το οποίο θα κορυφωθεί στις 15 του Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης. Στην Αθήνα, για τις 15 Ιούνη, έχει ήδη καθοριστεί πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας, στις 8.30 μ.μ., με προσυγκέντρωση των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών όλων των κλάδων στις 7 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Η συγκέντρωση της Ομόνοιας θα κατευθυνθεί με πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ο πανεργατικός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, χέρι χέρι με το ΠΑΣΟΚ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, έχουν ήδη βάλει σε εφαρμογή τα νέα αντιασφαλιστικά τους σχέδια και τη μεθόδευσή τους μέσω του «διαλόγου» της απάτης. Σ' αυτά τα απαίσια σχέδια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο - σκούπα για το Ασφαλιστικό, το οποίο ανάμεσα στα άλλα θα προβλέπει και νέες προκλητικές απαλλαγές των μεγαλοεργοδοτών από τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, ενώ στις 14 του Ιούνη προγραμματίζεται η νέα κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικής Προστασίας της Βουλής με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση. Από κοντά και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία εκλιπαρεί για «διάλογο», ζητώντας με επιστολές της συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης.

Με τους καπνεργάτες και τις γυναίκες εργαζόμενες

Τους στόχους πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την Κοινωνική Ασφάλιση παρουσίασε χτες βράδυ η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σε σύσκεψη με εργαζόμενες γυναίκες που διοργάνωσε στο ΕΚΘ. Μίλησε η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, η οποία κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα να συναντηθούν στο δρόμο της ταξικής πάλης, και μαζί με το ΠΑΜΕ να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και για αλλαγές σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, υπέρ του εργαζόμενου λαού. «Παράγουμε με τα χέρια μας τον πλούτο του κόσμου, έχουμε στην καρδιά μας μια καλύτερη ζωή, έχουμε στο μυαλό μας την πείρα και τη γνώση. Ας ριχτούμε λοιπόν σ' αυτή τη μάχη, με την πεποίθηση ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική», σημείωσε.

Μαζική ήταν και η σύσκεψη καπνεργατών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΕΚΘ, με πρωτοβουλία του ταξικού συνδικάτου «Παγκαπνεργατικό». Συζητήθηκε το πλαίσιο μέτρων προστασίας που διεκδικούν για τους ανέργους από τα κλειστά καπνομάγαζα, αλλά και το πλαίσιο διεκδικήσεων για το Ασφαλιστικό των καπνεργατών. Η δράση τους θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 15 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Καβάλα με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ