Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «LIDLE»
Αιτία απόλυσης η διεκδίκηση του διαλείμματος!

Εκλεισε το ταμείο της, έκανε χρέη καθαρίστριας - ένας εργαζόμενος για όλες τις δουλιές - και στη συνέχεια της ανακοινώσανε την απόλυσή της. Ο λόγος για την εργαζόμενη Ειρ. Πασχαλίδου, που επί έξι χρόνια δούλευε σε κατάστημα της πολυεθνικής «LIDLE» και τόλμησε να διεκδικήσει το διάλειμμα που δικαιούται!

Η απόλυση της εργαζόμενης προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος χτες έκανε περιοδείες - και θα συνεχίσει να κάνει - στα καταστήματα της επιχείρησης, καλώντας τους εργαζόμενους «να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας στην εργοδοσία». Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει συγκέντρωση στα γραφεία του (πλατεία Μητροπόλεως 10) την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα «για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας στην εργοδοσία».

Ο Σύλλογος καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, την τρομοκρατική απόλυση, η οποία, όπως επισημαίνει, δεν είναι η μόνη, αφού στο συγκεκριμένο κατάστημα που βρίσκεται στον Περισσό έχουν προηγηθεί άλλες έντεκα απολύσεις και κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας. Η ασυδοσία των εργοδοτών, τονίζει, είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών. Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι ενώ οι δυνάμεις του δικομματισμού επιδιώκουν μέσα από το διάλογο και τη συναίνεση να παγιώσουν αυτή την πραγματικότητα στη συνείδηση των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι ανθίστανται και μέσα από τα ταξικά τους σωματεία αγωνίζονται να την ανατρέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ