Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Μεθοδεύονται νέες ανατροπές

Τις διαδικασίες για το παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιχειρεί να επιταχύνει η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως φαίνεται και από τη νέα επιστολή που έστειλε χτες στην Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ), λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη διαπραγματευτική συνάντηση για τη Συλλογική Σύμβαση.

Με την επιστολή της, η διοίκηση του ΟΤΕ ορίζει με το «έτσι θέλω» ημερομηνία συνάντησης προκειμένου να συζητηθεί η αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ), όπως προβλέπει ο αντεργατικός νόμος 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ. Στόχος η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του υφιστάμενου μόνιμου προσωπικού στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. Μάλιστα, για να άρει τα όποια εμπόδια στην επίτευξη του στόχου της, προχωρά στην τροποποίηση του καταστατικού της επιχείρησης, όπου μεταξύ άλλων καταργεί τον όρο που προβλέπει ότι οι όποιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις γίνονται μέσω Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ φέρει τεράστιες ευθύνες για την ένταση της εργοδοτικής ασυδοσίας. Εδώ και μήνες ήξερε τη στάση της εργοδοσίας αλλά σε καμιά στιγμή δε φρόντισε να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να οργανώσει την αντίστασή τους. Ακόμα, αποδεχόμενη την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και τη λογική του ανταγωνισμού, υπέγραψε πέρυσι τη σύμβασης ντροπής που καταργεί τη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για τους νεοπροσλαμβανόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ