Σάββατο 10 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μετάλλιο... δουλοφροσύνης

Τους μεγαλοκαπιταλιστές της Καλαμάτας αρέσκεται, με κάθε αφορμή, να τιμά και να δεξιώνεται η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και να συμπλέουν μαζί της - όπως και σε άλλα θέματα φυσικά - η παράταξη που στηρίζεται από τη ΝΔ καθώς και ο «ανεξάρτητος» συνδυασμός στον οποίο συμμετέχει και το στέλεχος του ΣΥΝ Δημήτρης Μπάκας.

Σε «επιφανή» ονόματα, όπως ο Γιάννης Κωστόπουλος (ALPHA BANK), πριν από ένα χρόνο (τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση) και μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο μεγαλοεφοπλιστής Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, η Βικτωρία Καρέλια (της γνωστής καπνοβιομηχανίας), ο επιχειρηματίας κι εφοπλιστής Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, θα απονεμηθεί το μετάλλιο της πόλης.

Μάλιστα, η σχετική πρόταση (σ.σ. μόνο η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Καλαμάτας» την καταψήφισε), που κατέθεσε ο δήμαρχος Γ. Κουτσούλης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί μνημείο πολιτικής αναξιοπρέπειας και δουλοφροσύνης προς τους οικονομικά ισχυρούς. Μια... μικρή γεύση: «Είναι πολλοί οι συνδημότες μας και οι συμπατριώτες μας Μεσσήνιοι που, είτε βρίσκονται εδώ είτε αναπτύσσουν δράση μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τιμούν τον τόπο μας και ανιδιοτελώς εργάζονται και προσφέρουν στην Καλαμάτα μας και ευρύτερα στη Μεσσηνία. (...) Η απονομή του Μεταλλίου του Δήμου μας στους δικούς μας αυτούς ανθρώπους αποτελεί τιμή για μας, αναγνώριση της μεγάλης τους προσφοράς και ενδυνάμωση των δεσμών μας».

Οταν η ανιδιοτέλεια μιας... «δράσης» αποτιμάται σε μεγάλο εμπορικό στόλο ή σε δισεκατομμύρια κέρδη μιας καπνοβιομηχανίας και μάλιστα επιβραβεύεται, τότε καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της... οσφυοκαμψίας αυτών των παραγόντων και των κομμάτων που τους στηρίζουν απέναντι στους κεφαλαιοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ