Σάββατο 10 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δίνουν ρέστα

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Μέσα στην αγωνία τους μην και ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο, λένε και αλήθειες.

Ο ένας νουθετεί την κυβέρνηση να ακούσει τους Αλαβάνο και Παπανδρέου που προσφέρουν λύση: Οι άνθρωποι, σου λέει, δε διαφωνούν, θέμα δημοκρατικής νομιμότητας βάζουν μόνο.

Ο άλλος με τις πάντα έγκυρες πληροφορίες από τις κατάλληλες πηγές: Ξέρει τι οργανώνεται και από πού και στρώνει πρωτοσέλιδο κλίμα.

Ακόμα πιο σωστή η εφημερίδα με τα περίφημα «ροζ σουτιέν» στην πρώτη σελίδα της σε άλλες εποχές: Σου λέει: Τι ωραία που ήτανε τότε που κλείναμε τα μιάσματα στον Ιππόδρομο κι από κει στη Γυάρο...

Ακόμα πιο καλός αυτός που «ελέγχει την εξουσία»: Αμολάει μελάνι και τράβα εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Που τόλμησες να μην ανήκεις σε επιχορηγούμενη από το ΠΑΣΟΚ «μη κυβερνητική οργάνωση», άσε που δε ρώτησες και τον Καρελιά να σου πει σε ποια διαδήλωση εγκρίνει το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχεις.

Τα ρέστα τα δίνει - ποιος άλλος; - ο Αλαβάνος: Την ώρα που οι θεσμοί του, η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, λέγανε όχι στην απεργία στο πλευρό των φοιτητών, αυτός έβλεπε στο ΚΚΕ το πρόβλημα. Είναι θέμα ταγμένου ρόλου. Μ' όλο το περιεχόμενο της λέξης.

Κατά τ' άλλα, τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν «σύμβουλός» του είναι η σκιά που του κόλλησε πάνω του το μεγάλο αφεντικό, που ξέρει πως οι πράκτορες είναι πάντα αναλώσιμοι.

Ωραίος και ο Σκανδαλίδης. Σου λέει, ο ...αριστερός: «Το ΚΚΕ συνεργάζεται με τη ΝΔ», αλλά ο ΣΥΝ τι θα κάνει; Στο δεύτερο γύρο θα μας ψηφίσει. Κι έτσι, απλά, προσγειωμένα, καθορίζει τη στρατηγική του. Ξέρει κάτι, ή μόνον ελπίζει; Την απορία θα τη λύσουν όσοι ξεχαστούν κι αφού ψηφίσουν ΣΥΝ θα τους προκύψει Σκανδαλίδης.

Για τις προαγωγές στο δικαστικό σώμα και τις απορίες πού πήγαν τα 1,2 δισ., ουδέν σχόλιο. Μπροστά μας είναι η αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας»...

Εντελώς άσχετο: Βγάζει ο Χατζηνικολάου έναν «γνωστό - άγνωστο» να εξηγήσει γιατί τα σπάει. Και τον συστήνει ο ρεπόρτερ του, ως «ένας που έχει δική του επιχείρηση»!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ