Κυριακή 11 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Τρικάλων. Το θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εσωτερικών και Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, ταυτόχρονα με την κριτική στη λειτουργία τους: «Τα ΚΔΑΠ δημιουργήθηκαν και λειτουργούν μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους, σε τομείς όπως η παιδεία και η πρόνοια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ληξιπρόθεσμο χαρακτήρα τους και τις ελαστικές μορφές εργασίας των εργαζομένων σε αυτά».

Αναφερόμενοι συγκεκριμένα στο πρόβλημα των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικάλων, οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι αρκετοί εργαζόμενοι σε αυτά απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και «όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μισθοδοσία τους, καθώς είναι απλήρωτοι αρκετούς μήνες.

Καταλήγοντας στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, ζητούν από τους υπουργούς: Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικάλων. Να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ και μετά τη λήξη του σχετικού προγράμματος, με μόνιμο, επαρκές και ειδικευμένο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ