Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Απαράδεκτη η απαγόρευση περιοδειών στα σχολεία»

Την απαγόρευση της εισόδου υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών σε σχολεία αλλά και εκπροσώπων κομμάτων, μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, κατήγγειλαν χτες στο διευθυντή των κεντρικών γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στο Γέρακα, ο Γιώργος Πάντζας, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ και ο Θανάσης Κρέτσης, υποψήφιος δήμαρχος Γέρακα.

Οι εκπρόσωποι του κοινού κλιμακίου χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εγκύκλιο του υπουργείου που απέστειλε στους διευθυντές και με την οποία, μπροστά στις τοπικές εκλογές, καταργεί το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής δράσης στα σχολεία και την πολιτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα σε δύο σχολεία της Παλλήνης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο αυτό αυταρχικό μέτρο την περασμένη βδομάδα, όταν οι διευθυντές απαγόρευσαν σε κλιμάκιο της ΝΑΣ να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή βέβαια που η κυβέρνηση προχωρά σε τέτοιου είδους απαγορεύσεις δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα όταν οι υποψήφιοι μπαίνουν στα σχολεία ως χορηγοί γιορτών, όπως για παράδειγμα στα Ανω Λιόσια. Ο διευθυντής του γραφείου αρκέστηκε να υποσχεθεί ότι θα μεταβιβάσει το αίτημα στο υπουργείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ