Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Εφεύρημα» οι κατηγορίες ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

«Εφεύρημα» χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την κατηγορία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ότι το ΚΚΕ είναι δεκανίκι της ΝΔ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε χτες στα «ΝΕΑ». Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι το ΚΚΕ επιδιώκει κοινή δράση με τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που αφορούν τις εκλογές του Οκτώβρη, νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, είναι οι εξής:

-- Κάποιοι όμως σας κατηγορούν ότι είστε δεκανίκι της ΝΔ. Αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΝ...

-- Σαφώς πρόκειται για εφεύρημα. Το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε η αντιπολίτευσή μας προς τη ΝΔ να ήταν ψεύτικη, όπως είναι η δική του. Ενοχλείται που η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ δεν μπαίνει στην τσέπη κανενός. Λυπάμαι, γιατί ο ΣΥΝ ξέρει πολύ καλά τι λέμε. Μια σειρά από στελέχη του ΣΥΝ ξέρουν και την κομματική μας γλώσσα και να την ερμηνεύουν. Οταν ο ΣΥΝ γλιστράει προς το ΠΑΣΟΚ, γλιστράει και σε αυτό το επιχείρημα. Πώς να κρύψει αυτή τη σύγκλιση, πώς να απαντήσει στο ότι συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ; Βεβαίως, επιδιώκουμε κοινή δράση με τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

-- Και γι' αυτό δέχεστε επιθέσεις...

-- Εμείς δεν επικρίνουμε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ούτε τους ψηφοφόρους της ΝΔ για την πολιτική της ΝΔ. Επιδιώκουμε στο μαζικό κίνημα, στα συνδικάτα, να δρούμε με αυτούς τους ανθρώπους και να πειστούν μέσα από την κοινή δράση. Αλλά δεν μπορεί να κολακεύουμε τα κόμματά τους. Με συγχωρείτε, στα σαλόνια είμαστε ή στις δεξιώσεις που κάποιος δε χωνεύει κάποιον και τον ασπάζεται;

-- Σας κατηγορούν όμως ότι κάνετε με τη ΝΔ συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τις δημοτικές εκλογές.

-- Κοιτάξτε. Αν δούμε και προηγούμενες εκλογικές μάχες, έχει συμβεί σε κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις και το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει υποψήφιο ενδεχομένως από το ΚΚΕ ή τον ΣΥΝ ή ο ΣΥΝ του ΚΚΕ. Την περίοδο κατά την οποία οι τοπικές εκλογές είχαν πολιτικό χαρακτήρα, αλλά δεν έμπαινε ο πυρήνας της πολιτικής σ' αυτή τη μάχη, θα μπορούσες χωρίς να συμπράξεις να πεις ότι είναι δικιά σου ευθύνη που στηρίζεις. Αν αντιδράσαμε σήμερα, είναι γιατί όταν λέμε στο λαό ότι πρέπει να εγκαταλείψει τα δύο κόμματα, αυτό πρέπει να το τηρήσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ