Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Στο έλεος των βιομηχάνων που ρυπαίνουν ασύδοτα το περιβάλλον βρίσκονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να καταλογίζει αστεία οικονομικά πρόστιμα, που δεν κοστίζουν τίποτα στους ρυπαίνοντες.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, καταγγέλλοντας τη μόλυνση από απόβλητα που προέρχονται από τη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας». Απαντώντας ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης είπε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία της «Χαλυβουργίας» έχουν εγκριθεί το 1999 από τα συναρμόδια υπουργεία και ανακοίνωσε ότι σε έλεγχο που έγινε τον Αύγουστο του 2005 διαπιστώθηκαν παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ υπάρχει εισήγηση και για νέο πρόστιμο 187.500 και παράλληλα έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι από τους ελέγχους προκύπτουν τόσο σοβαρές επιβαρύνσεις του περιβάλλοντος που στην κυριολεξία θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των κατοίκων. Είναι, είπε, τόση η ασυδοσία των βιομηχάνων και η περιφρόνησή τους για την υγεία των κατοίκων, που η τοξική σκόνη σκεπάζει όλη την ευρύτερη περιοχή και τα απόβλητα απειλούν τις γεωτρήσεις νερού που γίνονται στην περιοχή. Με αστεία πρόστιμα των 20.000 ευρώ δε γίνεται τίποτα, κατέληξε και ζήτησε την άμεση λήψη δραστικών και αυστηρών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ