Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα προβοκάτσια κατά της Κούβας

ΑΒΑΝΑ.--

«Σε μία ακόμη προσπάθεια δημιουργίας προσχημάτων έχει επιδοθεί το Γραφείο Αμερικανικών Συμφερόντων στην Αβάνα, με στόχο να εκδηλωθεί διπλωματική κρίση μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών και να δικαιολογηθεί η ακύρωση των διμερών μεταναστευτικών συμφωνιών και η διακοπή πώλησης ακόμη και τροφίμων», απαντά η εφημερίδα «Γκράνμα» στις προκλήσεις των Αμερικανών περί «καψωνιών» του Φιντέλ Κάστρο και «τσαμπουκά του καθεστώτος»...

«Επισήμως» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την «ανησυχία» του για τον «τρόπο» που οι Κουβανοί αντιμετωπίζουν την αμερικανική διπλωματική αποστολή στη χώρα... κατηγορώντας την κουβανική κυβέρνηση ότι έχει αφήσει το κτίριο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις 5 του Ιούνη, ενώ και η παροχή νερού είναι προβληματική. Οι Αμερικανοί διπλωμάτες μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι Κουβανοί δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα, παρά τις εκκλήσεις τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα αυτά δε συμβαίνουν τυχαία.

Οπως όμως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Γκράνμα», οι κατηγορίες που διατυπώνει η αμερικανική διπλωματική αποστολή αποτελούν αντιπερισπασμό, προκειμένου να συγκαλύψουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και υπονομευτικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα: «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να απομακρύνουν τη διπλωματική τους αποστολή, να διακόψουν την πώληση τροφίμων, να ακυρώσουν τις μεταναστευτικές συμφωνίες, ας το πράξουν και ας σταματήσουν να δημιουργούν προσχήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Γκράνμα» καταλήγοντας: «Η επανάστασή μας ποτέ δεν παραβίασε ή επιτέθηκε σε οποιαδήποτε πρεσβεία».

Οσο για τις διακοπές ρεύματος, όπως αναφέρουν οι κουβανικές αρχές, παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες ορισμένες. Επηρέασαν ολόκληρες περιοχές της Αβάνας και κάποιες φορές και τις εγκαταστάσεις των Αμερικανών, χωρίς αυτό να μπορεί να στηρίξει τις αμερικανικές αιτιάσεις που είναι φανερό ότι άλλο σκοπό έχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ