Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην πολιτική τους καμιά ανοχή!

Motion Team

«Αντίσταση - αγώνας - ανυπακοή, στην πολιτική τους καμία ανοχή». Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλαν χτες βράδυ οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές και οι μαθητές που συμμετείχαν στη μαχητική και μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση, που έγινε στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μίλησε η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και δίνοντας το σάλπισμα της αγωνιστικής κλιμάκωσης, είπε: «Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους». Και σημείωσε ότι αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουν μαζί με τη νεολαία, την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης. Οπως μαζί παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αφού - όπως ξεκαθάρισε - το ζήτημα της Παιδείας αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη. Χαιρέτισε ο Μανώλης Πολίτης εκ μέρους των συνταξιούχων ΤΕΒΕ. Και το σύνθημα ακούστηκε δυνατά: «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη». Το κάλεσμα μεταφερόταν σε κάθε βήμα. Εκεί ανάμεσα στους εργάτες και οι μαθητές, που στοιχήθηκαν πίσω από το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και διαδήλωναν «Οχι στην παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς».


Αποψη από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν και τα μαθητούδια με το πανό τους

Motion Team

Αποψη από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν και τα μαθητούδια με το πανό τους

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ