Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μαχητική μαζική απάντηση

Καταδίκασαν την αντιασφαλιστική πολιτική ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και τον διάλογο- απάτη. Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν με νέους αγώνες

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Δυναμική μαζική απάντηση έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Αθήνας, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για την Κοινωνική Ασφάλιση, που είχε προκηρύξει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Με μαχητική διαδήλωση από την Ομόνοια στο υπουργείο Απασχόλησης και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας καταδίκασαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τη στήριξη που της παρέχει το ΠΑΣΟΚ. Διατράνωσαν την απόφασή τους να μην αποδεχτούν τον διάλογο- απάτη για το Ασφαλιστικό που στήνει η κυβέρνηση και καταδίκασαν και τις δυνάμεις εκείνες που σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βάζουν πλάτη για να εφαρμοστούν όλες οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις του νόμου Ρέππα.

Προμήνυμα των αγώνων που έρχονται

Με τα συνθήματα και τα πανό, χιλιάδες εργάτες και εργάτριες πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, κάνοντας καθαρό ότι δε θα αφήσουν την κυβέρνηση «να κάνει διακοπές», συσπειρωμένοι στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα συνεχίσουν την πάλη τους για την Κοινωνική Ασφάλιση. Με νέους αγώνες, θα σταθούν αποφασιστικά, απέναντι σε κάθε σχέδιο που αφαιρεί ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, που υπονομεύει τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, θα διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα οι εργάτες που είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια υποδέχτηκαν τις γυναίκες που λίγο πριν είχαν διαδηλώσει έξω από το ΣΕΒ. Λίγο αργότερα, ένα ανθρώπινο ποτάμι, από εργάτες και υπάλληλους, οικοδόμους, εργαζόμενους στο φάρμακο, στους ΟΤΑ, στην ενέργεια, μεταλλεργάτες, αλλά και φοιτητές, ξεχύθηκε προς την Πειραιώς.

Η κεφαλή της πορείας φτάνει στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα που τα τελευταία μπλοκ βρίσκονται ακόμα στην πλατεία Ομονοίας
Η κεφαλή της πορείας φτάνει στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα που τα τελευταία μπλοκ βρίσκονται ακόμα στην πλατεία Ομονοίας
«Ο διάλογός τους είναι μια απάτη», έριχνε το σύνθημα η ντουντούκα για να ακολουθήσουν εκατοντάδες στόματα. Με καθαρή κρίση έδειξαν τους ενόχους: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τη λιτότητα και την ολιγαρχία». Αλλά και απαντώντας στους ισχυρισμούς περί «βιωσιμότητας» των Ταμείων απαίτησαν: «Το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία. Αυτοί μας ξεζουμίζουν και κλέβουν τα Ταμεία».

Μαζική δράση τώρα!

«Είναι στο χέρι των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια», τόνισε στην ομιλία του, μπροστά από το υπουργείο Απασχόλησης, ο Θωμάς Πέππας, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ από το δημόσιο και υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου. «Η αντιλαϊκή πολιτική - συνέχισε ο συνδικαλιστής - δε διορθώνεται, ανατρέπεται. Η απάντηση με τις δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι καθήκον για κάθε εργάτη και υπάλληλο, για κάθε νέα και νέο. Κανένας εφησυχασμός, καμιά ανοχή στα σχέδια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των "κοινωνικών εταίρων". Μαζική δράση τώρα».

Σε μια τέτοια δράση συσπειρώνονται και οι μετανάστες. Ο εκπρόσωπός τους, από την Ενωση Μπανγκλαντέζων Εργατών, Ηλία Αχμέτ, πήρε το λόγο και στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε την αγωνία τους: «Μετανάστης σημαίνει εργάτης χωρίς δικαιώματα, δίχως ασφάλιση, εξευτελιστικό μεροκάματο, σημαίνει εκβιασμοί και απειλές. Δε θέλουμε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι. Θέλουμε ανθρώπινη ζωή!».

Στο υπουργείο Παιδείας

Η πορεία συνεχίστηκε προς το υπουργείο Παιδείας. Με το σύνθημα «Ακούστε τι λένε εργάτες φοιτητές, έξω οι εταιρίες από τις σχολές», οι διαδηλωτές στάθηκαν στο πλευρό των φοιτητών που δίνουν τη μάχη ενάντια στο νόμο-πλαίσιο. Αναψαν κεριά -συμβολίζοντας τα φώτα της μόρφωσης για την οποία παλεύουν οι φοιτητές - έξω από το υπουργείο Παιδείας που και χτες ήταν περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις.

Στη συγκέντρωση και στην πορεία συμμετείχαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, καθώς και αντιπροσωπείες της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ