Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Το μέλλον της ασφάλισης των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα υποθηκεύουν ακόμα περισσότερο οι χτεσινές αποφάσεις των Ταμείων Σύνταξης, Επικούρησης και Αυτασφάλειας για συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής. Την ευθύνη για αυτή την απόφαση φέρουν και οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που οι εκπρόσωποί τους συμμετέχουν στη διοίκηση των Ταμείων και συμφώνησαν. Η στάση τους αυτή αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων καθώς οι ίδιες δυνάμεις έχουν δηλώσει ότι η επένδυση της Εθνικής είναι επισφαλής, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο το κίνδυνο για τα αποθεματικά των Ταμείων.

ΟΕΚΙΔΕ: Σύσκεψη Σωματείων με στόχο το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων στα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια του Ομίλου «Κλωστήρια Νάουσας» στη Θράκη, διοργανώνει την Παρασκευή 23 Ιούνη στην Κομοτηνή η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ). Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

«ΚΕΡΑΝΗΣ»: Απέναντι στις ευθύνες τους θέτει τους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ» η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο τους, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη. Η αγωνιστική παράταξη της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης», καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν με την ψήφο τους απάντηση στην αντεργατική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στους εκπροσώπους τους στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου.

ΛΑΡΚΟ: Αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων της «Λάρκο» στη Λάρυμνα πραγματοποιούνται σήμερα. Το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» απευθύνει στους εργαζόμενους κάλεσμα ενίσχυσης του συνδυασμού και καταδίκης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του «Αλεξάνδρα» πραγματοποίησαν χτες οι νοσηλευτές του νοσοκομείου αντιδρώντας στη δραματική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Οπως κατήγγειλαν οι νοσηλευτές, ακόμα και σε κρίσιμα τμήματα, όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διαθέτει 12 κλίνες και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) εφημερεύουν δύο νοσηλευτές το απόγευμα και μόλις ένας το βράδυ!

ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ: Για δεύτερη μέρα απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ με κύριο αίτημα την άμεση ασφάλιση των συμβασιούχων γιατρών. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ για να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Πρόταση για την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ ώστε να ληφθεί απόφαση για την αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου μπροστά στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα (κλαδική σύμβαση, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις), κατέθεσαν χτες προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας οι ταξικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ