Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Σύμβολο» εξάρτησης

«Σύμβολο των νέων σχέσεων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», θέλουν να «καταστήσουν» τον πολιτισμό οι υπουργοί Πολιτισμού των Βαλκανικών χωρών, οι οποίοι πραγματοποιούν από χτες συνάντηση στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Η φράση ανήκει στον Βούλγαρο υπουργό Πολιτισμού, Στέφαν Νταναΐλοφ και απηχεί την αναβάθμιση του πολιτισμού στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια, με αιχμή την ένταξη των Βαλκανικών χωρών στην ΕΕ.

Επίκεντρο των εργασιών της συνάντησης είναι το περιφερειακό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της ΝΑ Ευρώπης», ενώ αναμένεται να υιοθετηθούν οι συμφωνίες της Συνόδου των αρχηγών κρατών της ΝΑ Ευρώπης, στην Οπάτια της Κροατίας (αρχές Ιούνη), με θέμα «κοινό παρελθόν και κοινή κληρονομιά - κλειδί στη μελλοντική συνεργασία», πάντα στο παραπάνω πολιτικό πλαίσιο.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης (συγκροτήθηκε το Μάρτη του 2005) μετέχουν: Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ